Prvi 5358 pregleda 16. kolovoza 2023.

Mileram kocke: Vječni slatki klasik

screenshot/instagram/recepttura

Donosimo vam recept za mnogima omiljeni desert - mileram kocke. Brza i jednostavna priprema, nakon koje slijedi neodoljivi okus, dobitna su kombinacija.

Tijesto:

  • 225 g glatkog brašna
  • 20 g šećera u prahu
  • 115 g hladnog maslaca
  • pola praška za pecivo
  • 2 žličice mlijeka
  • 3 žumanjka

Postupak pripreme:

  1. Tijesto možete napraviti u multipraktiku tako da ubacite sve sastojke i pustite čudo da odradi svoje.
  2. Ako radite ručno, onda u posudu stavite brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu, pa mu dodajte hladni maslac narezan na kockice. Prstima mijesite razbijajući maslac, dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama.
  3. Dodajte ostale sastojke i kratko mijesite.
  4. Tijesto podijelite u dva jednaka dijela, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na hlađenje bar tri sata.
  5. Tijesto možete napraviti i par dana ranije pa koristiti kad zatreba.

 | Autor: Canva Canva

Sastojci za nadjev:

  • 3 bjelanjka
  • 100 g šećera
  • prstohvat soli
  • 600 g milerama
  • 2 pudinga od vanilije

Postupak pripreme:

  1. Najbolje je kad su sastojci sobne temperature. Bjelanjke sa prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, a zatim dodajte žlicu po žlicu šećera miksajući bez stajanja.
  2. Puding promiješajte sa par žličica milerama kako biste razbili grudice, a zatim sjedinite sa ostatkom milerama. Mileram izmiješajte i sjedinite s bjelancima, s tim da bjelanjke trebate lagano umiješati špatulom u tri navrata.
  3. Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložite papirom za pečenje pa rasporedite prvu polovicu tijesta. Malo poravnajte prstima i popunite praznine, a zatim istresite fil. Na fil potom dodajte drugu polovicu tijesta.
  4. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici 170 stupnjeva s ventilacijom 50-ak minuta.
  5. Poslužite sa sezonskim voćem ili, ako vam je draže, prije drugog tijesta pospite šakom malina, borovnica, kupina, višanja... I pecite skupa.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?