Donosimo vam recept za laganu i ukusnu tortu koja će nestati 'u tren oka'. U pripremi možete koristiti voće po želji, a najbolje se slaže sa šumskim voćem.
Sastojci - tijesto:
- 25 dag glatkog brašna
- 10 dag šećera
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanilin šećera
- 8 dag maslaca
- 1 jaje
Sastojci - fil:
- 1/2 l mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 20 dag šećera
- 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
- voće
- preljev za tortu
Priprema:
- Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca...
- U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
- Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
- Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.
Originalni recept pronađite na Coolinarika.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.