Prvi 2350 pregleda 01. listopada 2023.

Mileram torta - voćni klasik koji svi obožavaju

djuke.girlwithfoto/instagram

Donosimo vam recept za laganu i ukusnu tortu koja će nestati 'u tren oka'. U pripremi možete koristiti voće po želji, a najbolje se slaže sa šumskim voćem.

Sastojci - tijesto:

  • 25 dag glatkog brašna
  • 10 dag šećera
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 8 dag maslaca
  • 1 jaje

Sastojci - fil:

  • 1/2 l mlijeka
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 20 dag šećera
  • 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
  • voće
  • preljev za tortu

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom. Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca...
  2. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
  3. Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.
  4. Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.

Originalni recept pronađite na Coolinarika.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?