Prvi JoomBoos Videostar Show 671 pregleda 24. ožujka 2021.

Mimiermakeup s TikToka se kandidira za gradonačelnicu?

joomboos

U novoj epizodi svog Fake News showa, mladi JoomBoosovac Karlo Kreš prolaznicima je pokušao 'prodati' vijest da Andrej Plenković otvara TikTok profil i izaziva Zorana Milanovića na plesni dvoboj. Nisu mu baš vjerovali

"Pa oni plešu cijeli život zajedno", bio je komentar jednog Zagrepčanina na lažnu vijest o TikToku, Plenkoviću i Milanoviću. Ovaj odgovor najviše je nasmijao Karla, a drugi su uglavnom rekli da ne koriste TikTok pa ih neće moći gledati kako plešu uz ovaj TikTok izazov.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kad je istu lažnu vijest ispričao dvojici prijatelja na Glavnom kolodvoru, oni su bili oduševljeni. Oni bi gledali premijera i predsjednika kako zajedno plešu na TikToku.

"Nisam još vidio o čemu se radi, ali jedva čekam to pogledati. Mislim da bi se to svakako trebalo napraviti, imalo bi puno pregleda i komentara", pomalo sarkastično je izjavio jedan od njih. 

Više ih je oduševila lažna vijest da se TikTok zvijezda i članica žirija JoomBoos Videostara, Mimiermakeup (23), kandidirala za gradonačelnicu Zagreba. "Pa super za nju, odlično, naravno da znamo tko je ona", izjavile su prijateljice koje je Karlo zaustavio u gradu.

 | Autor: joomboos joomboos

Još jedna lažna vijest koju je Karlo podvalio prolaznicima bila je o lažnim nuspojavama cijepljenja. Rekao im je da je ženama počela rasti brada nakon cijepljenja protiv korone.

"Pa to su gluposti. Ako vi tome vjerujete, onda ne znam...", jasan je bio jedan gospodin na glavnom zagrebačkom Trgu. I drugima je ova 'vijest' bila smiješna i odlučno su izjavili da bi se i dalje cijepili jer ne vjeruju u ovakve 'gluposti'. 

 | Autor: joomboos joomboos

Ovaj je show pokrenut kako bi se podigla svijest o sve većem broju lažnih vijesti koje kruže društvenim mrežama. Karlo i producenti ljudima žele poručiti da svaku informaciju provjere iz nekoliko izvora prije nego je počnu širiti dalje. Pogotovo kad je riječ o temama kao što su pandemija koronavirusa, cijepljenje ili politika. 

Cijelu epizodu pogledajte na JoomBoos YouTube kanalu, a sutra u 12:00 sati pogledajte prvu epizodu TikTok showa - JoomBoos Videostar, u kojem je i slavna Mimiermakeup! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?