Prvi 604 pregleda 24. srpnja 2019.

Mlada zvijezda progovorila o borbi s anksioznosti

lanacondor / INSTAGRAM

Jedna od najtežih stvari u vezi borbe s duševnom bolesti je izolacija te zatvaranje u svoja četiri zida bez hrabrosti da se potraži pomoć.

Nova YouTube serija pokušava upravo to promijeniti. 'Hi Anxiety' snimljena je s ciljem da pruži točne informacije te prikaže gledateljima istinite priče o ljudima koji su se borili ili se i dalje bore s anksioznosti.

U drugoj epizodi serije, glumica Lana Condor podijelila je svoje osobno iskustvo te otkrila nekoliko trikova za kontrolu tjeskobnih stanja.

Sa svima je podijelila vlastito iskustvo

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Best caption wins

A post shared by @ lanacondor on

Naime, Lana je otvoreno progovorila o vlastitim strategijama suočavanja s tjeskobom. 

"Prilikom trenutaka akutne anksioznosti, najbitnije je zastati i disati. Zamisli da u ruci držiš kutiju ili pravokutnik. Kreni prelaziti prstima preko zamišljene kutije i ne zaboravi duboko disati dok to činiš. Zatim izvodi vježbu disanja na način da zadržiš dah svaki put kad ti prsti prolaze bočnim stranama zamišljene kutije, a izdahneš kad su prsti na gornjoj i donjoj strani kutije."

Lana je također podijelila s gledateljima što njoj predstavlja riječ ‘anksioznost’.

"To je onaj osjećaj nekontroliranog napada panike kad pomislim kako ću u određenom trenutku sigurno reći ili napraviti nešto pogrešno. U glavi zamišljam da ću izgledati totalno smiješno i bez veze."

'U redu je reći ne'

via GIPHY

Da bi se što uspješnije othrvala negativnim mislima, Lana ima čarobnu rečenicu koju izgovori sama sebi kako bi se pokušala umiriti:

"Lana, u redu je reći ne." Takva vrsta postavljanja granica može poboljšati vlastitu sliku o sebi i povećati samopoštovanje. Samopoštovanje je vrlo važno za dugoročno kontroliranje anksioznosti.

via GIPHY

'Niste sami'

S obzirom na to da glumica iza sebe ima višegodišnje iskustvo borbe s bolestima poput depresije, poremećaja u prehrani i tjelesne dismorfije, naglašava koliko je važno kod oboljele osobe stvoriti osjećaj kako nije sama i kako se može otvoriti te potražiti pomoć.

Pogledaj cijelu epizodu:

Hrabro od nje što je ovako javno progovorila o svemu i pokazala i drugima koji se bore sa sličnim problemima da zaista nisu sami i da se uvijek nekome mogu i trebaju obratiti kako bi si olakšali.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    aaaaa baš hrabro!