Prvi Rat u Ukrajini 323 pregleda 01. travnja 2022.

Mladunče nosoroga iz ZOO-a u Češkoj dobilo ime Kijev

Safari Park Dvůr Králové/Facebook

U češkom zoološkom vrtu, nakon pauze od četiri godine, rođeno je mladunče ugrožene vrste crnog nosoroga koje je odmah dobilo ime u čast Ukrajini i svim njezinim borcima. Nazvali su ga Kijev, po glavnom ukrajinskom gradu

Kako piše Good News Network, u češkom zoološkom vrtu rođen je nosorog koji je, u čast Ukrajini i svim njezinim borcima, dobio ime Kijev, po ukrajinskom glavnom gradu.

Kijev pripada vrsti crnih nosoroga i njegovo rođenje velika je stvar za ovaj zoološki vrt, ali i za cijeli svijet, s obzirom na to da je spomenuta vrsta iznimno ugrožena. 

Kijev je postao tek 47. nosorog ove vrste koji je, od 1971. godine, rođen u češkom zoološkom vrtu te prvi rođeni u posljednje četiri godine.

Zoološki vrt je objavio kako se njegova majka Eva odlično brine o njemu, da je vrlo smirena te da čak dopušta uzimanje mlijeka za druge mladunce. 

Ono što je, za ugroženu vrstu crnih nosoroga, jako dobra vijest je ta što, prema podatcima IUCN-ove Crvene Liste, broj pripadnika njihove vrste brže raste nego što pada. Također, gotovo svi odrasli crni nosorozi su vrlo zdravi i zaista postoje velike šanse da se, u budućnosti, njihova populacija značajno poveća. 

Tvoja reakcija?