Prvi 1651 pregleda 07. lipnja 2019.

'Moja ljetna avantura se pretvorila u pakao'

unsplash/ilustracija

Bliži nam se ljeto i to je savršeno doba godine za zaljubljivanje i ljetne avanture kojih ćemo se još dugo sjećati. Daleko od obaveza, stresa i nervoze, događaju se slatke ljubavne priče, no ponekad se i takve priče mogu pretvoriti u horor. Kao što je ova Anje iz Zagreba.

Svoju ljetnu 'horor priču' s nama je podijelila Anja, dvadesetogodišnja studentica povijesti umjetnosti iz Zagreba na čijem bismo primjeru trebali naučiti kako nije pametno vjerovati nekome koga smo tek upoznali te kako nikad ne trebate popuštati pritisku onih koji žele loše utjecati na vas.

via GIPHY

,,Kako moji starci imaju stan na Krku, svake godine bih odlazila tamo s njima i mlađom sestrom na ljetovanje, no kako sam to ljeto imala iza sebe uspješno odrađenu akademsku godinu na svom studiju, roditelji su mi dopustili da idem s best frendicom s faksa na more bez njihovog nadzora.

via GIPHY

Ta mi se ideja isprva učinila genijalnom. Lorena i ja na moru same tri tjedna. Može li ljeto biti bolje isplanirano. Vrijeme smo u početku, dakako, provodile na plaži ispijajući voćne sokove i glupirajući se na luftićima u obliku pelikana. Moram priznati kako mi u mobitelu nikada nije bilo više ludih selfija.

via GIPHY

Nekoliko dana kasnije, na plaži su nas 'pikirali' slatki lokalni dečki. Jedan od dečkiju mi se posebno svidio tako da smo vrlo brzo započeli ugodan razgovor. S Lukom sam razmijenila profile na društvenim mrežama i dogovorila idući susret s njim i njegovim frendovima.

Iduću večer, Lorena i ja smo se sređivale satima. Svaka dlaka je morala biti na svom mjestu, a kada se pojavio Luka sa svojom ekipom, bilo je očigledno kako je i on proveo izvjesno vrijeme pred ogledalom. Neko vrijeme smo šetali uz more, a potom nastavili druženje u obližnjem bircu. Imala sam osjećaj kao da se Luka i ja povezujemo na nekoj posebnoj razini svakim novim pogledom.

via GIPHY

Već nekoliko dana kasnije, pao je i prvi poljubac, a naša su druženja postajala sve intimnija tako da se Lorena počela osjećati pomalo odbačeno s obzirom da sam više vremena u konačnici provodila s Lukom umjesto s njom.

Znala sam da radim kardinalnu pogrešku- zaljubljujem se u dečka s mora. Zaljubljujem se u svoju prolaznu ljetnu avanturu koja je unaprijed osuđena na propast. Ipak, htjela sam iskoristiti svaku sekundu s njim prije nego li se vratim u svoju životnu rutinu.

via GIPHY

Trenutak u kojem sam polako spoznala kako moram skinuti svoje ružičaste naočale dogodio se tjedan dana prije kraja ljetovanja. Luka mi je tada ponudio alkohol, a u tom trenutku nije izgledao kao da je sasvim pri sebi.

Njegova me ponuda poprilično zatekla i uplašila no uvjeravala sam samu sebe kako on nema ozbiljan problem s tim. 

Još iste večeri smo frendica i ja ostale duže budne i razgovarale na terasi do dugo u noć, a onda u zoru odlučile prošetati do plaže. Tamo smo imale što vidjeti. Luka je s još nekoliko frendica i frendova ležao na plaži u neprepoznatljivom stanju. Pokušala sam mu pristupiti, ali jednostavno sam imala osjećaj da gleda kroz mene staklenim pogledom.

via GIPHY

Bilo je očigledno kako sam se zaljubila u ovisnika, a jedino što sam mogla napraviti je kompletno ga izbrisati iz života i blokirati na društvenim mrežama.

Naravno, kada se otrijeznio nije mu bila jasna moja reakcija tako da je nekoliko noći za redom dolazio do mog apartmana, lupajući po vratima i dozivajući moje ime. Srećom u blizini nije bilo mnogo susjeda tako da nije imao tko zvati policiju, ali u jednom trenutku smo Lorena i ja pomislile kako će policija biti jedino rješenje ukoliko me Luka ubrzo ne ostavi na miru.

Naš odlazak u Zagreb, bio je najbolji izlaz iz te grozne situacije. O Luki dan danas nisam čula ni riječi. Premda ne znam što je s njim, voljela bih da se izvukao iz pakla ovisnosti. To je zapravo bila jedina stvar koju na njemu nisam voljela.

Koliko god mi je žao što se to sve izdogađalo, utoliko mi je drago jer me ta situacija i ta ''ljetna avantura'' naučila važnu životnu lekciju. Pazi kome vjeruješ i nikome ne daj svoje vrijeme i ljubav prerano.''

via GIPHY

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Omg :O