Ako ste ljubitelj Monte deserta, onda je ovaj kolač baš za vas! Spoj kremastog užitka, oduševit će sva nepca
Sastojci:
BISKVIT:
- 4 jaja
- 6 žlica šećera
- Vanilin šećer
- 80 g brašna
- 20 g kakaa
- Pola vrećice praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- 100 ml običnog ili čokoladnog mlijeka za preliti biskvit
BIJELA KREMA:
- Litra mlijeka
- 120 g gustina
- 6 žlica šećera
- 180 g omekšalog margarina
GANACHE:
- 300 g čokolade
- 350 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Prvo ispecite biskvit. Bjelanjke umutite u snijeg pa miksajte i dalje dodajući šećere i žumanjke.
Smanjite miksanje na minimum i dodajte mlijeko i ulje, a zatim i brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Kalup za kolač cca 30 x 40cm namastite, stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva s ventilacijom.
Pecite 15-20 min pa provjerite čačkalicom. Ako je čista, izvadite ga, ako nije ostavite još koju minutu pa opet napravite test.
Biskvit pustite da se ohladi, pa odvojite od papira. Vratite u kalup i prelijte s mlijekom ili čokoladnim mlijekom.
Nakon što ispečete biskvit, pređite na kremu. 700 ml mlijeka stavite sa šećerom zakuhati, a preostalih 300 ml pomiješajte s gustinom kako bi se gustin istopio i kako biste razbili grudice.
Kad je mlijeko zagrijano do vrenja, sjedinite s mlijekom i gustinom i vratite na vatru.
Kuhajte uz miješanje na srednje jakoj vatri, a kad se zgusne, pustite još neke dvije minute. Pokrijete prozirnom folijom i ostavite kremu da se ohladi do sobne temperature.
Kad se krema ohladi, počnite miksati omekšali margarin dok ne postane kremasto pa ubacujte žlicu po žlicu kreme. Kremu istresite na biskvit i poravnajte.
Stavite na hlađenje i počnite s pripremom ganachea.
Vrhnje stavite na vatru pa zagrijete skoro do vrenja (ne smije proviriti). Prelijte sitno narezanu čokoladu i ostavite minutu a zatim dobro promiješajte da se sve sjedini i čokolada otopi. Pustite da se malo ohladi pa prelijte preko bijele kreme.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.