Prvi 723 pregleda 17. kolovoza 2022.

Na NY Fashion Weeku šetala najmlađa transrodna osoba

thenoellabella/instagram

Ona je najmlađi transrodni model koja je hodala pistom na ovom poznatom modnom događaju, ali prije svega je inspiracija drugim mladim ljudima koji još traže svoj put. Želi iskoristiti svoju slavu da bi pomogla transrodnoj djeci i inspirirala ih - a zove se Noella

Noella McMaher (10) iz Chicaga je najmlađa transrodna osoba koja je hodala pistom na New York Fashion Weeku. Noella je nosila kreacije dizajnera Mela Atkinsona koji stoji iza brenda 'Trans Clothing Company', piše Her.

Za Metro.co.uk. je rekla: "Dobar je osjećaj taj da inspiriram trans djecu da budu svoji, to mi puno znači!"

Njezini roditelji Dee and Ray McMaher rekli su da je djevojčica počela s društvenom tranzicijom kad je imala četiri godine. Imala je problema s izražavanjem i odbijala je nositi odjeću koju su joj izabrali roditelji. S četiri godine otišla je na terapiju tijekom koje se izjasnila da osjeća da je djevojčica. Njezini roditelji su tada smatrali da je premlada da bi se podvrgnula medicinskoj tranziciji, ali su joj dopustili da se izražava kao djevojčica.

Znala je da je oduvijek trebala biti djevojčica, ali tako mlada nije znala kako da si to objasni. No, život joj se promijenio tek nakon posjete klinici koja pomaže transrodnim osobama da izraze sebe i budu u potpunosti ono što jesu.

Nakon što je prihvatila svoj identitet, procvjetala je. Sa sedam godina je promijenila ime i krenula se baviti modom.

Njezina karijera blista, a popularnost koju je stekla planira iskoristiti kako bi pomogla drugim transrodnim osobama i djeci koja još uvijek traže svoj put. Ma bravo!

 

Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!

 | Autor:

Tvoja reakcija?