Prvi 370 pregleda 24. lipnja 2019.

Na Pagu organizirali svadbu za magarce, imali i svatove

Marko Dimic/PIXSELL

Neobičan događaj stiže s otoka Paga, točnije iz Povljane gdje su danas oženili magarce. Kako mještani kažu bila je to ljubav na prvi pogled.

U Povljani su nekada imali tradiciju utrkivanja magaraca , ali posljednjih dvadeset godina u mjestu nema nijednog. Prvog magarca, Lovru, kupili su prijatelji Ivan Crljenko i Ivan Vičević. Kad je Lovro navršio godinu dana odlučili su mu naći 'ženu'.

"Ljudi su se toliko oduševili Lovrom da su nam ove godine svi pomogli s prikupljanjem novaca za magaricu", kaže Ivan Vičević.

 | Autor: Marko Dimic/PIXSELL Marko Dimic/PIXSELL

Kako bi se ljudima odužili na donacijama, odlučili su napraviti slavlje i oženiti magarce. Povorka je počela oko 19 sati kad su krenuli prema štali mladoženje, a nakon toga su išli po mladu.

Obred su održali u centru Povljane i nastavili sa zabavom. Nadaju se kako će od ovoga zaživjeti tradicija utrkivanja magaraca, a do tada imaju Lovru i Princezu.

Fotke s vjenčanja možete pogledati u galeriji:

1/11
Ženidba magaraca

A video svadbe ovdje:

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Ajme, cool