Prvi 18985 pregleda 22. siječnja 2019.

Najzanimljivije o Heathu Ledgeru i preranoj smrti

zenski svijet/instagram

Jeste li znali ovih deset činjenica o slavnom australskom glumcu?

Možda je većina vas premlada da bi se sjećala kakvu je popularnost uživao Heath Ledger u svoje vrijeme. Iako mu je put do zvijezda bio trnovit, na kraju je uspio. Nažalost, tek je posthumno dobio Oscara za najboljeg sporednog glumca, Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu te nagradu BAFTA-e i druge za ulogu u filmu 'Vitez tame'. S obzirom na to da je svoje prve značajnije uloge ostvario u tinejdžerskom filmu '10 Things About You' dobio je etiketu seksi, mladog komada što mu se nije sviđalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We will rock you, low rider.

A post shared by Heath Ledger (@only.heath) on

Htio je da ga se shvaća ozbiljno. Zato je počeo prihvaćati sve uloge koje bi ga dovele do toga (The Patriot, A Knight`s Tale, Monster`s Ball, The Dark Knight...).  2004. godine Heath se zaljubio u glumicu Michelle Williams s kojom se oženio i dobio kćerkicu. Par se razveo nakon tri godine, kad počinje 'mračno' razdoblje za glumca.

Par je navodno bio ovisan o tabletama za spavanje, kokainu i ostalim supstancama, samo što je Michelle prestala s konzumacijom kada su dobili kćer, što nije bio slučaj za glumca. Heath je na današnji dan, 22. siječnja 2008., pronađen mrtav u svom stanu. Umro je od predoziranja tabletama. Factinate donosi još deset činjenica o glumcu koje možda niste znali, a jako su zanimljive.

1. Zanimljiv kućni ljubimac

U slučaju da sumnjate u njegovo australsko porijeklo: kad je bio dijete, njegova majka je pronašla malog, ozljeđenog klokana i, sažalivši se na jadno stvorenje, odlučila ga je dati sinu da se brine o njemu kao o kućnom ljubimcu. Bili su nerazdvojni.

2. Ništa bez kamere

Ledgerova je legendarna uloga zasigurno ona Batmanovog zlikovca Jokera u filmu 'The Dark Knight' Christophera Nolana. Njegove kolege u filmu često spominju kako je bio suzdržan. Nikada ne bi pričao Joker glasom niti se nasmijao kao zlikovac, ako kamere nisu bile upaljene, zadržavajući Jokerovo doista uznemirujuće ponašanje u sebi sve do pravog trenutka.

3. Nije bio društven

Ledger je priznao da je introvert i kako mu je jako teško upoznavati nove ljude. Objasnio je kako mu ništa nije bio problem odglumiti i kako se prema ulogama to nikada ne bi moglo reći, ali je u stvarnosti bio potpuno drugačija osoba.

4. Bez 'fejkanja'

Ako ste se ikada zapitali zašto je zloglasna borbena scena u Mračnom vitezu izgledala tako realno, to je zato što je i bila! Ledger je zamolio Christiana Balea da ga zaista udari, prisjeća se Bale. On je odbijao, ali Ledger je inzistirao. Njegova posvećenost je bila potpuna. 

via GIPHY

5. Posthumno priznanje

Ledger je druga osoba u povijesti koja je dobila Oscara nakon svoje smrti. Peter Finch, koji je umro 1977., bio je prvi. Finch dobio Oscara za film 'Network'. 

6. Opasna predanost 

Ledger je bio poznat po svojoj, gotovo opasnoj, predanosti svojim ulogama. Vjerojatno najpoznatiji i najmračniji primjer njegove posvećenosti je taj da se, kako bi se što više uživio u ulogu Jokera, tjednima zaključavao u hotelskoj sobi. Mislio je kako će na taj način shvatiti kako je to biti lud poput Jokera. 

7. Odnos s Olsen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @olsenstreetstyle

Zanimljivo, kad je Wolozin pronašla Ledgerovo beživotno tijelo, prva osoba koju je nazvala bila je nitko drugi nego dječja zvijezda Mary-Kate Olsen. Koliko god to zvučalo čudno, Olsen je bila njegova bliska prijateljica - i zapravo je bilo spekulacija kako je ona opremila tabletama koje su ga na kraju ubile. Unatoč tome, Olsen je odbila razgovarati s istražiteljima sve dok ne dobije imunitet, a njezin je zastupnik objavio izjavu u kojoj je negirala njezino znanje o podrijetlu droge kao i njezinu umiješanost u smrt.

8. Opasna povezanost

Iznenađujuće, i Lindsay Lohan i Heath navodno su imali blisku vezu. Detalji su mutni, ali njezin dnevnik otkriva kako je bila zaljubljena u Ledgera u vrijeme njegove tragične smrti. Na dan kad je umro, Lohan je pisala o tome kako je on bio ljubav njezina života i kako ju je toliko toga naučio. Lohanina majka, Dina Lohan, tvrdi kako su se viđali u to vrijeme. Kada je njena ozloglašena bilježnica intimnih partnera procurila 2014., Heath Ledger bio je na popisu.

9. Sve za nju

Ako pažljivo pogledate The Dark Knight, zapravo možete vidjeti dirljivu scenu u koji je Ledger ostavio svojoj kćeri poruku. Kada je 'The Joker' prerušen u medicinsku sestru u bolnici, na njegovoj oznaci s imenom: piše "Matilda", ime njegove kćeri.

via GIPHY

10. Znao je da se bliži kraj

Glumac kao da je znao da mu je brzo kraj jer je uoči smrti često spominjao kako nema puno vremena i što sve još mora učiniti.

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    :( tuzno