Prvi 56 pregleda 24. svibnja 2023.

Nakon 4 sezone FER je zasjeo na tron LoL discipline!

promo

Summoner’s Rift ima nove vladare, a ovaj omiljeni esport naslov još je jednom pokazao talentiranost studentske esport scene

Nakon prvotne akcije na CS:GO terenima i napetih utakmica na virtualnim stadionima Rocket Leaguea, 16 tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, točnije njihove esport sekcije, svoja rivalstva preselila su na svima poznati Summoner’s Rift. Treća u nizu odigranih disciplina četvrte sezone bila je League of Legends (LoL), a kao i svake sezone, nije prošla bez odličnih playeva, čudnih champion pickova i napetog finala!

POGLEDAJTE VIDEO:

S obzirom na to da pulski studenti koji su prošle apsolutno dominirali disciplinom u svim matchevima nisu igrali u istom sastavu bilo je sigurno da će se na vrhu tablice ponovo naći neki novi tim, a kao najveći favoriti isticali su se titani studentskog League of Legendsa s Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina (FOI), uvijek odlična ekipa s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) kao i ekipa s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka. Na veliko iznenađenje svih ekipa, od samog starta odličnu predstavu pokazali su i studenti s Veleučilišta u Bjelovaru.

 | Autor: promo promo

Kroz konzistentan performans svog bot lane dvojica, dokazali su da su ove sezone zasluženo među najboljima. Borili su se do samog kraja, priredili su playeve koji će zasigurno ući u SET anale, a svoj nastup su okrunili visokim trećim mjestom. Njihov “kriptonit” bila je ekipa s FOI-a koja je od početka discipline pokazala dominaciju i naznake o potencijalnom i dugo očekivanom povratku LoL titule u Varaždin. Mijenjali su laneove, pokazali da znaju kombinirati veliki broj championa, ali čak im ni vanserijski nastup njihovog adc-a, Sitra, u finalnoj Bo5 seriji nije bio dovoljan kako bi porazili FER-ovce.

 | Autor: promo promo

Studenti s FER-a u treću disciplinu SET-a ušli su kao glavni favoriti, a svoju ulogu opravdali su u svakom pogledu i nakon četiri sezone napokon su uzeli League of Legends titulu i postali su novi vladari Summoner’s Rifta. U finalnu Bo5 seriju došli su pobjedama kroz ‘Upper Bracket’, a svoje najveće rivale, FOI, pobijedili su u čak dvije serije. U velikom finalu igrali su odlično, a uz male poteškoće u četvrtom meču serije, izveli su fantastične “steal-ove” najbitnijih objectiva na mapi i osigurali si prvo mjesto League of Legends discipline Lige S.

POGLEDAJTE VIDEO:

Trenutno se igra pretposljednja disciplina te ujedno i najnovija igra u rosteru, Rainbow Six Siege, a finalne mečeve lige A i lige S možete pratiti na službenom Twitch kanalu SET-a 24. i 25. svibnja s početkom u 18h!

 | Autor: promo promo

Tvoja reakcija?