Prvi 381 pregleda 04. travnja 2018.

Napokon: Dennis Domian objasnio YouTube rječnik!

Najveći stručnjak Youtubea u svemiru namje otkrio sve tajne! "S čim snimaš? U čemu montiraš? Kako uvijek imaš super ideju? Je l' teško krenuti?"

Ovo su neka od najčešćih pitanja koja JoomBoosovci dobivaju svaki dan. 

FPS 

via GIPHY

Broj sličica u jednoj sekundi videa, a standard je 25 ili 30. Znaš ono kad LayZ snimi brutalan vlog u kojem slika ide ful brzo i glatko? E, to ti je 60 FPS-a, a što je veći broj, slika u videu bolje ”klizi”. 

GREEN SCREEN 

Najpoznatija poza- dina u svijetu videa, služi da se odjed- nom nađeš na plaži, u Kini, na Marsu, ma gdje god poželiš. Svemir iz Videostara? Niste valjda mislili da su Davor i Petra stvarno plutali svemirom

COPYRIGHT 

via GIPHY

Sav sadržaj na Inter-netu pripada nekome i ima copyright pa ako koristiš nečiji video, pjesmu ili fotke, daj mu barem credit u opisu videa ili se raspitaj kod te osobe smiješ li koristiti njegov sadržaj. 

SUBSCRIBE 

Najvažnija tipka za svakog YouTubera jer svi želimo puno fanova. To ti je onaj crveni gumb ispod svakog JoomBoos videa koji obavezno moraš kliknuti, ako već nisi. Jesi? 

COLLAB 

via GIPHY

Uzmi pod ruku frenda, starce, baku, kućnog ljubimca i bacite se na snimanje videa. Zajedno. U collabovima je najvažnije snimati s nekim jer u društvu je sve zabavnije, zar ne? 

FOKUS 

Najčešća greška novih YouTubera je da im video izgleda mutno i nejasno. Kad si već ti fokus videa, onda stvarno budi u fokusu, a maglovitu sliku ostavi za rana jutra. 

THUMBNAIL 

via GIPHY

Slika govori više od tisuću riječi, a YouTube thumbnail čak i više. Neka ti thumbnail jasno komunicira što se radi u videu i nemoj raditi senzacionalističke naslove, nije cool. 

FAM 

Tvoja ekipa. Fanovi. Ljudi koji te prate i zbog kojih radiš to što radiš. Odgovaraj na komentare, lajkaj, ne ljuti se na kritiku i voli svoje fanove da dobro ti bude na YouTubeu. 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar holo

    holo

    Mene zanima tko na YouTubeu od JoomBoosovca piše odgovore naprimjer: Ja-super ste JoomBoos-hvala