Prvi 480 pregleda 11. ožujka 2021.

Napokon se oglasio i princ William: 'Mi nismo rasisti'

pool/REUTERS/PIXSELL

Nakon intervjua Meghan Markle i princa Harryja, koji je podijelio i šokirao javnost, napokon se oglasio i princ William.

Vojvoda od Cambridgea u intervjuu za Sky News stao je u obranu svoje obitelji nakon spornog intervjua te dodao kako se već neko vrijeme nije čuo s bratom Harryjem, piše Her.

"Mogu vam samo reći da mi nipošto nismo rasistička obitelj", rekao je kratko te dodao kako nakon intervjua nije razgovarao s Harryjem, ali planira to uskoro učiniti.

 | Autor: pool/REUTERS/PIXSELL pool/REUTERS/PIXSELL

Ova Williamova reakcija došla je nakon što je Meghan u intervjuu s Oprah izjavila kako se na dvoru mnogo šuškalo o tome hoće li njezino dijete, sada maleni Archie, biti "previše crn" kad se rodi.

"Razgovarali su o tome i što bi to moglo značiti za obitelj, kako bi njegova boja kože mogla izgledati javnosti", objasnila je Meghan. Nije htjela imenovati nikoga iz obitelji jer bi im to, tvrdi ona, "previše naštetilo". Meghan se požalila kako joj nitko iz obitelji nije htio pomoći kad su je britanski mediji počeli 'razapinjati' i diskriminirati zbog boje kože, ali i generalno. 

 | Autor:

"Sve se to događalo samo zato što sam disala. Nisam više htjela biti živa. Bile su to vrlo jasne i prestrašne misli u mojoj glavi", objasnila je Meghan. Zatim je dodala kako su je u obitelji odbili kad je zatražila dodatnu zaštitu za malenog Archieja.

"Nisu htjeli da bude princ ili princeza te nisu htjeli osigurati da mu se pruži zaštita", ispričala je.

 | Autor: Carl Court/PA Images/PIXSELL Carl Court/PA Images/PIXSELL

Kraljica se nakon intervjua kratko obratila javnosti dopisom u kojem je rekla kako ju je "veoma rastužilo" saznanje da su se Meghan i Harry toliko napatili dok su još bili dijelom kraljevske obitelji.

Tvoja reakcija?