Ako obožavate slance i često ih kupujete u pekarnicama, zašto ih ne biste pokušali pripremiti sami doma? Nije toliko komplicirano, a poznata domaća blogerica i TikTokerica, Maja Jalšovec, ima super recept!
Sastojci - za tijesto:
- 330 g glatkog brašna
- 150 ml mlijeka
- 40 ml ulja
- 70 g grčkog jogurta
- 1 žlica octa
- 6 g soli
- 5 g šećera
- 15 g svježeg kvasca
Sastojci - za preljev:
- 1 žlica brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica soli
- malo vode
Postupak:
@maja_jalsovec slanci su moj guilty pleasure Sastojci 330 g glatkog brašna 150 ml mlijeka 40 ml ulja 70 g grčkog jogurta 1 žlica octa 6 g soli 5 g šećera 15 g svježeg kvasca Preljev za slance žlica brašna pola žličice soda bikarbone žličica soli Peći na 230 stupnjeva oko 8 min, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute #slanci #sol #dizanotijesto #recept #hrana ♬ original sound - Maja Jalšovec
1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Mijesite ga minimalno 10 minuta.
2. Pustite da se diže dok se ne podupla, potom ga opet premijesite i razdvojite na 8 podjednakih komada od oko 80 grama.
3. Oblikujte slance i pustite da se dižu 20-ak minuta prije pečenja.
4. Pecite slance na 230 stupnjeva oko 8 minuta, izvadite ih iz pećnice, stavite preljev i zapecite još 2-3 minute. Uživajte!
Originalni recept pronađite i na Miss Gastro portalu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.