Prvi Recikliraj i zaradi! 1666 pregleda 10. veljače 2022.

Ne bacajte staru odjeću. Evo kako je možete uljepšati

Pixsell

Na JoomBoosu je krenuo novi edukativno-zabavni serijal 'Recikliraj i zaradi' koji radimo u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, a u prvoj epizodi JoomBoosovac Magic Leon i velika JoomBoos obožavateljica, 14-godišnja Tena, učili su kako šivati i kako staroj odjeći dati novo, još ljepše ruho, umjesto da je se baci u smeće!

Leon i Tena prvo su u podrumu pretražili kutije i pronašli neke stare stvari i odjeću koju su vlasnici planirali baciti. No, kako se to ipak ne bi dogodilo i kako bi pokazali da je ta odjeća itekako još uvijek nosiva te joj treba samo malo osvježenja i pažnje, Leon i Tena su je odlučili obnoviti i napraviti mali DIY projekt.

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU:

"Ova jakna mi se baš sviđa, mogli bismo nju uzeti i obnoviti, što kažeš?", pitala je Tena Leona, koji se odmah složio s njom. Prvo su jaknu ubacili na pranje, a dok su čekali da se opere i osuši, zabavili su se uz edukativne kvizove sa stranice Ekoforija.

 | Autor:

Na toj stranici možete naučiti sve o recikliranju, odvajanju otpada i tome kako svojim postupcima možemo sačuvati naš planet Zemlju od onečišćenja, a sve to kroz zabavne kvizove i pitanja koja su napisana - baš za tebe! 

Nakon što su oboje briljirali u kvizu i nakon što se jakna oprala, krenuli su sa šivanjem! Jaknu su odlučili maksimalno uljepšati i dodati joj zabavne zakrpe, kako bi izgledala kao potpuno nova, kao da je stigla direktno iz izloga neke trgovine.

 | Autor:

Osim zakrpa, na jaknu su dodali ukrasni lanac, preslatke gumbiće i ostale zabavne dodatke, a Leon je na kraju zaključio da se "ni Michael Jackson ne bi posramio nositi ovu cool jaknu!"

 | Autor:

Jaknu su odmah objavili na Instagramu i fanovi su im počeli slati upite i oduševljene poruke, pa su zaključili da bi je sigurno mogli i prodati i na njoj nešto i - zaraditi. No, osim što su napravili nešto potpuno novo od stare, odbačene tkanine, Tena i Leon ovim su svojim malim DIY projektom napravili i nešto jako korisno za okoliš.

 | Autor:

Naime, ponovnim korištenjem materijala izbjegavaju se mnoga zagađenja i štedi se energija, smanjuje se otpad i manje se koriste štetne boje i kemikalije! A sve su to plusevi i za naše i za zdravlje čitavog našeg planeta. 

Na kraju je Tena zaključila kako joj je ovo iskustvo bilo i jako zabavno i jako korisno te će neka od znanja koja je usvojila sigurno iskoristiti i u budućnosti. Bravo, Tena!

 | Autor:

U serijalu 'Recikliraj i zaradi', nastao u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, Magic Leon i njegovi mali pomagači pokazat će vam kako reciklirati i iskoristiti stare stvari, umjesto da ih se baca u smeće - i kako na taj način zaštititi naš okoliš.

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme! 

Prvu epizodu serijala 'Recikliraj i zaradi' pogledajte na našem YouTube kanalu, a drugu epizodu u kojoj će Leon s još jednim obožavateljem nekom starom predmetu udahnuti novi život gledajte već sljedećeg četvrtka!

 | Autor:

 | Autor:

Tvoja reakcija?