Ako volite rižoto, a isto tako volite i bolognese umak, onda je ovo recept savršen za vas. Iako na prvu spoj zvuči malo neobično, rižoto bolognese navodno je veliki hit i jako je ukusan, pa, evo kako ga pripremiti i što vam sve pritom treba:
Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- 300 grama arborio riže
- 600 ml goveđeg temeljca
- 600 grama pripremljenog bolognese umaka (po vašem receptu ili po receptu s interneta)
- 20 grama maslaca
- listići parmezana i svježi bosiljak ili origano za posluživanje
Priprema:
1. Pirjajte rižu na zagrijanom ulju na tavi oko 2-3 minute. Polako dodajte temeljac i kuhajte dok riža ne postane mekana, ali ne prekuhana. Zrna moraju ostati vidljiva.
2. Dodajte pripremljeni bolognese umak i kuhajte još oko pet minuta, dok se sve ne sjedini. Skinite s vatre, umiješajte maslac da se rastopi.
3. Poslužite uz naribani parmezan i svježi bosiljak ili origano!
Originalni recept pronađite na stranici Coolinarika.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.