Ovu fenomenalnu ljetnu salatu od sezonskog voća i piletine možete pripremiti za pola sata
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- Pola dinje
- Vezica bosiljka
- Sok od 1 limuna
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
Uzmi 2 fileta pilećih prsa i nareži ih dijagonalno na tanke ploške. Stavi ih zajedno u zdjelu, dodaj limunov sok, sol, papar, 6-7 nasjeckanih listića bosiljka, promiješaj i ostavi da se mariniraju na hladnom mjestu 30 minuta.
Dinji izvadi sjemenke i oguli koru te je nareži na sitne kockice.
U tavi zagrij 5 žlica ulja, dodaj piletinu s marinadom i kuhaj na jakoj vatri 5 minuta. Piletinu ocijedi s dna i pomiješaj sa šakom listova bosiljka.
Meso podijeli na tanjure, dodaj dinju i začini trakice piletine ostatkom umaka od bosiljka.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.