Prvi 928 pregleda 31. siječnja 2019.

Niski ljudi su živčaniji i nasilniji od visokih?

filmatic/instagram

Svi mi imamo u društvu bar jednu jako nisku frendicu ili frenda, a evo što istraživanja govore o niskim ljudima

Istraživači Centra za kontrolu bolesti u Atlanti nedavno su ispitali 600 muškaraca u dobi od 18 do 50 godina o percepciji muškog spola, slike o sebi i ponašanja u vezi korištenja droge te nasilja i kriminala za potrebe vladinog istraživanja, piše HigherPerspective.  Znanstvenici su otkrili da su muškarci koji se osjećaju najmanje muževnima zapravo niži od prosjeka i da su upravo oni izloženi najvećem riziku od počinjenja nasilnih ili kaznenih djela.

Prije nekoliko godina, tim istraživača na Sveučilištu Oxford tvrdio je kako "Sindrom niskog čovjeka" zaista postoji. Oni su izvijestili kako ispodprosječna visina može povećati osjećaj ranjivosti i povećati razinu paranoje. Ovaj je sindrom poznat i kao "Napoleonov kompleks".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Napolèon during the French revolution #france #napoleon

A post shared by Napoléon Bonaparte (@napoleonbonaparte000) on

Kako moderno društvo postaje sve površnije i usmjerenije na tjelesne standarde za oba spola, visina je za mnoge muškarce postala tabu tema. No, naravno, vrlo je lako moguće da su sve ove studije uključivale premale testne skupine kojima bi precizno povezale nečije ponašanje s njegovom visinom, pa ih treba uzeti s rezervom.

via GIPHY

BuzzFeed nam donosi zanimljiv popis zvijezda koje su niže od prosjeka i spadaju u kategoriju niskih ljudi, a za neke možda niste znali koliko su visoki!

Hayden Panettiere - 152 cm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Merry Xmas 🎄✨ #HaydenPanettiere

A post shared by Hayden Panettiere (@haydenpanettierexo) on

Anna Kendrick - 152 cm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😱😱😱 #annakendrick

A post shared by little_bean_kendrick (@little_bean_kendrick) on

Vanessa Hudgens - 154 cm

Hilary Duff - 157 cm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prom.

A post shared by Hilary Duff (@hilaryduff) on

Shakira - 157 cm

 Prince - 157 cm

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MY BEST FRIEND IN MY HANDS 😏

A post shared by PRINCESTAGRAM (@prince) on

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    opa :O