Prvi 240 pregleda 18. studenoga 2021.

Novi član žirija u novoj epizodi: 'Ovo je velika čast!'

Pixsell

U drugoj epizodi popularnog JoomBoosova talent showa, Rap School, uslijedili su prvi rap battleovi u kojima su 'frcale iskre' nakon svake nove rime, ali kandidate je odmah na početku iznenadio novi član žirija

U ovoj epizodi Stokina je zamjena bio njegov kolega i suradnik, Sven Čustović Čusta, inače poznati filmski redatelj i redatelj video spotova. On je, uz Hiljsona Mandelu i Fil Tilena, dobio nezahvalan zadatak, ocijeniti freestyle battleove dvanaestorice preostalih kandidata na teme koje im je zadala produkcija. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU:

- Rap battleovi su stvarno oduvijek dio mog rap života i čekao sam jako dugo da na red dođe ovaj zadatak, pa da napokon mogu početi bacati rime - nabrijano je objasnio jedan od kandidata, Leonard Glasnović Lembo. A njega, i preostale kandidate, nimalo strogo ocijenio je Čusta. 

- Biti član žirija u ovoj epizodi predstavljalo mi je veliku čast prije svega. Cijeli život sam u hip hopu i drago mi je da se moje mišljenje cijeni u tako važnoj emisiji. Atmosfera na snimanju je bila odlična i super je biti dio cijele ove priče - ispričao nam je Čusta, a onda se bacio na onu važniju temu. Ima li među preostalim kandidatima dovoljno velikih potencijala za pomesti domaću rap scenu?

 | Autor: Pixsell Pixsell

- Potencijal za pobjedu ima par kandidata, koliko sam ja uspio doživjeti, a svako je poseban na svoj način. Ja sam fan 'tvrđeg' rapa, pa su moji favoriti Fran Halužan Hale i Dominik Ciganović Dominus. Iskreno, mislim da trenutno domaćoj sceni baš fali repera koji se ne vode po uzoru na nekoga drugoga. Svi žele izgledati i zvučati kao neki profilirani reperi i nitko više ne kreira svoj zvuk i svoj imidž. U Rap Schoolu konkretno, moram ih ponovno izdvojiti, Hale i Dominus mi imaju 'ono nešto'. Dominus je onaj stari zvuk, boom bap, s tim svojim purgerskim stilom, slengom bez preuveličavanja, istinit i iskren u svojim tekstovima, i baš je primjer kako old school može zvučati moderno i zanimljivo u isto vrijeme. Hale je pak mali 'brijač' koji je kreirao svoj flow i stil koji nisam još čuo na ovim prostorima i ima jako zanimljiv pristup svakoj svojoj izvedbi. Vjerujem kako bi on mogao buknut uz pravo mentorstvo, beatmakere i ostale suradnike - objasnio je Čusta, koji je bio oduševljen žestokim rap borbama kojima je svjedočio u novoj epizodi.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Tko se najbolje snašao u ovom prilično izazovnom zadatku, u kojem su kandidati morali pokazati hrabrost, snalažljivost, kreativnost, smisao za stvaranje, pisanje i repanje u isto vrijeme - pogledajte ekskluzivno u drugoj epizodi Rap Schoola na JoomBoos YouTube kanalu te ostalim platformama, kao i na 24sata Oriđiđi Videoteci. 

 | Autor:

 | Autor: Pixsell Pixsell

Tvoja reakcija?