Prvi 124 pregleda 07. lipnja 2023.

Novi esport naslov ispunio sva očekivanja i oduševio sve!

PR

Najpopularnija fakultetska esport liga bliži se svome kraju, a kao pretposljednja disciplina odigrala se ujedno i najnovija igra ove sezone, popularni FPS naslov - Tom Clancy's Rainbow Six Siege ili skraćeno nazvan R6

Kroz gotovo tjedan dana streamova, neki od najpoznatijih tehničkih fakulteta diljem Hrvatske, točnije njihove esport sekcije, priredili su nam pravu predstavu!

S obzirom na to da se radi o potpuno novoj disciplini bilo je teško definirati očekivanja. Iako je Rainbow Six Siege još jedan u nizu FPS naslova četvrte sezone SET-a, stil igre, dinamika, aim i taktike potpuno se razlikuju od sličnih igara s popisa pa je bilo teško zaključiti hoće li timovi koji su dobri u CS:GO disciplini poput Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu i Visokog učilišta Algebre ili PUBG eksperti s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT) ili Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) biti podjednako dobri i u R6 naslovu. 

 

Kao jedni od favorita od samoga starta postavila se ekipa s Fakultet organizacije i informatike iz Varaždina. Dokazali su da Summoner’s Rift nije jedini battleground kojim vladaju i pokazavši apsolutnu dominaciju, svoj put do R6 finala prošli su kroz upper bracket uz svega jedan poraz. Njihovi protivnici, a na kraju i osvajači discipline lige S bili su natjecatelji s Algebre. Svoj prvi meč izgubili su od na kraju treće plasirane ekipe s FER-a, ali kroz “lower bracket run” vratili su se jači, osvetili FER-ovcima s dominantnom serijom i pobjedom od 2:0 u finalu lower bracketa. Konačnom pobjedom protiv FOI-a u velikom finalu discipline zasjeli su i na prvo mjesto u ukupnom poretku kojeg pred posljednju disciplinu dijele s FERIT-om. Kao najbolji igrač istaknuo se Algebrin Fran Kukovičić poznatiji kao Cookiqe koji je zavidnom statistikom svojoj ekipi osigurao prvo mjesto, a sebi MVP titulu discipline. 

 | Autor: PR PR

Situacija u ligi A bila je nešto manje neizvjesna, a na prvom mjestu našla se ekipa Sveučilišta Sjever. Potpunom dominacijom kroz lower bracket dokazali su da im najnoviji SET naslov nije stran i osigurali su prvo mjesto discipline. Iza njih našla se ekipa s Tehničkog fakulteta u Rijeci, a treće mjesto je pripalo Fakultetu prometnih znanosti. 

Za voditeljskim stolom našao se i dosad neviđeni dvojac. S jedne strane jedan od glavnih producenata SET natjecanja Ivan Kovačić “Kova”, a s druge strane u ulozi i voditelja, ali i observera, osobe koja upravlja kamerom gameplaya i prikazuje sve najbitnije trenutke igre uživo, Ante Medić “Med1cz” jedno od najpoznatijih imena svjetske R6 esport scene. 

 | Autor: PR PR

Kao što je već spomenuto, četvrta sezona Student Esports Tournamenta bliži se svome kraju. Stanje na tablici je prilično neizvjesno, a pobjednika će odlučivati virtualne mape posljednje discipline, PUBG-a. Rezultate kao sve ostale informacije možete pratiti na službenim društvenim mrežama SET-a.

Tvoja reakcija?