Sezona je tikvica pa ih pokušavamo uvrstiti u što više recepata! Ovaj put vam donosimo recept za malo drugačiju pizzu
Sastojci:
- 300 g naribanih tikvica
- 2 velika jaja
- 30 g brašna
- 1 i pol žličica soli
- 25 g svježe naribanog parmezana
- 155 g mozzarelle
- 60 ml pasirane rajčice
- 50 g cheddara
- masline, feferoni, gljive, ostali dodaci po želji
- origano i bosiljak
Priprema:
Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva.
U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.
Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva. Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji.
Posipaj origanom. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.
Posluži toplo i s dodatkom svježeg bosiljka. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.