Prvi 770 pregleda 27. srpnja 2023.

Novi ljetni hit - pizza s podlogom od tikvica!

Canva

Sezona je tikvica pa ih pokušavamo uvrstiti u što više recepata! Ovaj put vam donosimo recept za malo drugačiju pizzu

Sastojci:

  • 300 g naribanih tikvica
  • 2 velika jaja
  • 30 g brašna
  • 1 i pol žličica soli
  • 25 g svježe naribanog parmezana
  • 155 g mozzarelle
  • 60 ml pasirane rajčice
  • 50 g cheddara
  • masline, feferoni, gljive, ostali dodaci po želji
  • origano i bosiljak

Priprema:

Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva.

U velikoj zdjeli za miješanje dodaj tikvice, jaja, brašno i sol te dobro kombiniraj sve sastojke. Dodaj parmezan i mozzarellu i miješaj dok se ne sjedini.

Dobiveno tijesto rasporedi u okrugli ili pravokutni kalup za pizzu. Peci 13-16 minuta ili dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Izvadi koru iz pećnice i smanji temperaturu na 200 stupnjeva. Premaži koru umakom ili pasiranom rajčicom te zatim dodaj sir i ostale dodatke po želji.

Posipaj origanom. Peci još 10 minuta ili dok se sir ne rastopi.

Posluži toplo i s dodatkom svježeg bosiljka. Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?