Prvi 586 pregleda 27. svibnja 2020.

Obradili hitove Grdovića, a sad pjevaju o nesretnoj ljubavi

Polka senzacija iz Slovenije, Polkaholiki, su na kanalu JoomBoos objavili novu autorsku pjesmu 'Sobica', u kojoj pjevaju o nesretnoj ljubavi. U Hrvatskoj su se proslavili obradama hitova Grdovića, Graše i Nine Badrić

Mladi Slovenci, Žiga, Matic, Gašper i Rene - 'Polkaholiki', u Hrvatskoj su se proslavili obradama hitova Mladena Grdovića, Nine Badrić i Petra Graše. Svima poznate pjesme odsvirali su i otpjevali u polka stilu te zvukom harmonike osvojili fanove.

I očito nisu pogriješili sa zvukom harmonike jer su im pjesme na YouTubeu i Facebooku dosad skupile više od pet milijuna pregleda.

Nakon korona krize izbacili su svoju drugu autorsku stvar 'Sobica', u kojoj pjevaju o nesretnoj ljubavi. Daju odgovor na pitanje: Kako što prije izliječiti slomljeno srce? 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dečki su na harmonikama dosad odsvirali neke od najpoznatijih domaćih hitova, 'Ako te pitaju' Petra Graše, 'Ne pijem, ne pušim' Jelene Rozge, 'Dalmatinac sam' Mladena Grdovića i 'Dani i godine' Nine Badrić, a Ninu je polka verzija njezine pjesme baš oduševila pa ih je šerala na svom Instagramu.

Polka može biti i glazba za mlade

 | Autor:

Iako polka nije žanr koji mladi danas slušaju, baš zato su ga htjeli približiti mlađim generacijama. I oni polku rade na totalno moderan način.

"Neki naši vršnjaci niti ne znaju što je polka. Uglavnom je uspoređuju s glazbom za starije, što nikako nije istina. Polka je odlična glazba za zabave i to želimo dokazati svojim pjesmama", kažu dečki iz benda.

Više od 5 milijuna pregleda

"Dugo smo razmišljali o tome u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Također, znali smo da radimo nešto dobro kad su nam ljudi počeli pljeskati nakon izvedbe, a i osmijeh na njihovim licima sve govori", objasnili su.

"Polka je odlična glazba za zabave, a poznata je i kod nas, ali i vani. Slušaju je ljudi u Njemačkoj, čak i u SAD-u, a mi je svojim obradama i drugačijim pristupom možemo još više približiti mladima i pomoći im da je zavole -", misle dečki, koje neki nazivaju slovenskim One Directionom.

 | Autor:

"Svaki put kad napravimo neku novu obradu ili pjesmu uz harmoniku, oduševi nas činjenica kako svaka stvar zvuči totalno drugačije, u tome je čar. Zato znamo da smo odabrali pravi glazbeni smjer kojim trebamo nastaviti ići", dodaju.

Njihov novi hit 'Sobica' poslušajte na JoomBoos YouTube kanalu.

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?