Prvi 11 pregleda 07. veljače 2017.

Od boležljivog dječaka do akcijskog junaka: Znate li tko je ovo?

Jean Claude Van Damme
print screen

Trenirao je balet i bio glavna meta školskih zlostavljača, a onda je postao zvijezda borilačkih sportova i čovjek kojem se dive generacije...

Dječak kojeg vidite na fotografiji rođen je prije 56 godina. Točnije, 18. listopada 1960. godine, u Bruxellesu.

Od samog rođenja se borio s različitim bolestima, slabim vidom zbog kojeg je morao nositi naočale s debelim okvirima, bavio se baletom i nije bio osobito popularan u školi pa se često nalazi na meti školskih nasilnika koji su ga neumorno zlostavljali.

Međutim, u dobi od 11 godina, tata ga je odlučio upisati na karate. Je li razlog bio učenje samoobrane ili nešto drugo, ne znamo, ali znamo da je zahvaljujući tome postao jedan od najvećih borilačkih majstora svih vremena.

via GIPHY

Nije trebalo proći dugo vremena da njegov trener u njemu prepozna talenat i odluči mu se maksimalno posvetiti. Vježbali su tri do četiri puta tjedno što je bilo duplo više nego s drugim dječacima, a u dobi od 18 godina napokon je dobio i crni pojas. Svega dvije godine kasnije je postao europski prvak u karateu i počeo raditi kao izbacivač u noćnom klubu 'Chuck Norris'.

Znate li sada o kome je riječ? Pogledajte još jednom dobro fotografiju...

Jean Claude Van Damme | Autor: print screen print screen

Četiri godine nakon titule europskog prvaka dobio je prvu glumačku ponudu za ulogu u holivudskom filmu, a 1988. godine je zahvaljujući filmu 'Bloodsport' stekao i svjetsku slavu.

Da, u pravu ste, ovaj boležljivi dječačić je ni više ni manje nego - Jean Claude Van Damme!

 

 

A picture I got from my trailer, between shooting.💪🏻#KickBoxerRetaliation #JCVD #bicep

A photo posted by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?