Čokoladna torta bez brašna koja je prejednostavna za napraviti
Sastojci:
- 6 žličica maslaca
- 6 jaja
- 220 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- šećer u prahu
- šlag
Priprema:
Rastopi maslac i čokoladu na pari (ili u mirkovalnoj) pa im dodaj umućene žumanjke. Bjelanjke, zajedno sa šećerom, izmiksaj u čvrst snijeg.
Snijeg od bjelanjaka postepeno umiješaj u smjesu čokolade, maslaca i žumanjaka. Prebaci u namašćeni kalup i peci u pećnici zagrijanoj na 140 stupnjeva 45-50 minuta.
Pospi šećerom u prahu i serviraj sa šlagom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.