Prvi 864 pregleda 17. veljače 2022.

Od starih kašeta napravite moderne police za knjige!

Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Na JoomBoosu se emitira novi edukativno-zabavni serijal 'Recikliraj i zaradi' koji radimo u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, a u drugoj epizodi JoomBoosovac Magic Leon i kreativna obožavateljica Lorena od starih i neuglednih kašeta napravili su moderne i prekrasne police za knjige

Nakon što je u prvoj epizodi serijala 'Recikliraj i zaradi' JoomBoosovac Magic Leon s obožavateljicom Tenom učio šivati i od stare jakne stvorio trendy odjevni predmet koji će netko moći nositi godinama, u novoj je epizodi s malom kreativkom Lorenom od odbačenih kašeta odlučio napraviti kul zidne police za knjige.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Moram priznati da mi se tvoja ideja jako sviđa, stvarno si nevjerojatno kreativna", rekao je Leon Loreni čim mu je predložila da bi mogli pokušati izraditi zanimljive police koje će onda krasiti zid nečije sobe ili ureda!

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Zadatak im je, zapravo, bio vrlo jednostavan, a Lorena se jako dobro pripremila. Ponijela je razne boje u spreju i naljepnice koje će neugledne, stare kašete učiniti totalno modernim i zanimljivim komadima namještaja. A za cijeli proces nije im trebalo više od 15-ak minuta, odmah je najavila Lorena.

Leon je svoju veću policu odlučio obojiti žutom, a Lorena svoju manju bijelom bojom. Prilikom bojenja koristili su zaštitne maske, rukavice i naočale i sve su to obavili na prozračnom mjestu, a i svima vama savjetuju isto. Bojanje obavezno obavite negdje na zraku, ili na dvorištu ili na balkonu i terasi.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Dok so čekali da se kašete osuše, Leon je Lorenu izazvao na kviz znanja na stranici Ekoforija! Na ovoj zabavno-edukativnoj stranici možete naučiti sve o recikliranju, odvajanju otpada i tome kako svojim postupcima možemo sačuvati naš planet Zemlju od onečišćenja, a sve to kroz zabavne kvizove i pitanja koja su napisana - baš za tebe! 

Leon i Lorena ponovno su briljirali i s lakoćom odgovorili na pitanja, a kad je kviz došao svome kraju, uslijedio je onaj najkreativniji dio zadatka preuređenja starih kašeta. Pustili su mašti na volju i raznim naljepnicama i šljokicama od starih drvenih kutija napravili prava, mala remek-djela!

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Osim za knjige, ove police mogu poslužiti i za odlaganje školskog pribora, raznih sitnica, igračaka i svega onoga što volimo čuvati u spavaćoj ili radnoj sobi ili u kuhinji, kupaonici, na balkonu... 

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Leon i Lorena na kraju ovog zabavnog projekta zaključili su kako će za ove divne police vjerojatno dobiti 100-tinjak kuna, jer - tko ih ne bi volio imati u svom prostoru? Kako je cijeli proces izrade izgledao, na što su najviše morali paziti i kakve su fotke gotovih polica na kraju napravili, sve to pogledajte u novom nastavku edukativno-zabavnog serijala 'Recikliraj i zaradi', koji je JoomBoos pokrenuo u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom!

U serijalu 'Recikliraj i zaradi', nastao u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, Magic Leon i njegovi mali pomagači pokazat će vam kako reciklirati i iskoristiti stare stvari, umjesto da ih se baca u smeće - i kako na taj način zaštititi naš okoliš.

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme! 

OSVOJI MEET-UP SA SVOJIM NAJDRAŽIM INFLUENCERIMA!

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Recikliranje i briga o okolišu se uvijek isplati, a prave prirodoljupce nagrađujemo. Zasuči rukave i pošalji nam fotku kako odvajaš otpad u Instagram inbox, a par sretnih eko-ratnika dobiti će priliku upoznati svoje omiljene JoomBoos influencere!

 | Autor:

 | Autor:

Tvoja reakcija?