Prvi 1413 pregleda 19. rujna 2023.

Od svega nekoliko sastojaka napravite prefinu tjesteninu

Canva

Tjestenina s patlidžanom i rajčicom oduševit će sve ljubitelje ove dvije ljetne namirnice

Sastojci:

  • 1 žuti luk
  • 4 režnja češnjaka
  • 250 g patlidžana
  • 1 žlica soja umaka
  • 400 g rajčice
  • 2 žlice majčine dušice
  • 300 g tjestenine
  • Svježe mljeveni papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monzky Galindo (@iam_rhyu)

Priprema:

Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša.

Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine. Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša.

Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.

Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom. Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?