Tjestenina s patlidžanom i rajčicom oduševit će sve ljubitelje ove dvije ljetne namirnice
Sastojci:
- 1 žuti luk
- 4 režnja češnjaka
- 250 g patlidžana
- 1 žlica soja umaka
- 400 g rajčice
- 2 žlice majčine dušice
- 300 g tjestenine
- Svježe mljeveni papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Zagrij ulje u dubokoj tavi debelog dna pa dodaj nasjeckani luk i češnjak. Prži 5-8 minuta dok luk ne omekša. Dodaj patlidžan narezan na velike kocke debljine 1 cm i prži 5 minuta ili dok blago ne omekša.
Postane li smjesa presuha, dodaj 1-2 žlice vode od kuhanja tjestenine. Dodaj sojin umak (sa smanjenim udjelom soli) i miješajući kuhaj 1-2 minute. Dodaj rajčice iz limenke, veće komade žlicom usitni. Poklopi i kuhaj oko 20 minuta ili dok patlidžan ne omekša.
Dodaj svježe rajčice i nasjeckanu majčinu dušicu pa kuhaj još 2 minute da se sve zagrije.
Dok se umak kuha, pripremi tjesteninu prema uputama proizvođača. Začini umak i posluži s tjesteninom. Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.