Zalogaji od palente spajaju hrskavost, kremastu teksturu i bogat okus u savršen mali zalogaj. Hrskavi krugovi pečene palente premazuju se kremastim preljevom i začinima, stvarajući ukusnu grickalicu. Dobar tek!
SASTOJCI
- voda 6 šalica
- kukuruzna krupica 2 šalica
- cotija sir 0,50 šalica
- sol 1,50 žličica
- papar 1,50 žličica
- kuhani kukuruz 1 šalica
- kiselo vrhnje 0,25 žličica
- sok od limete 0,50 kom
- chili u prahu 0,50 žličica
- maslinovo ulje 2 žlica
- korijander - listići
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 200°C.
- Namaži posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm maslacem ili uljem.
- U velikom loncu zakuhaj vodu.
- Postupno dodaj instant kukuruznu krupicu u vodu, stalno miješajući pjenjačom dok se sve ne sjedini.
- Nastavi miješati dok smjesa ne postane gusta i kremasta, oko 3 minute.
- Umiješaj 1/4 šalice cotija sira, 1 žličicu soli i 1 žličicu papra.
- Palentu ravnomjerno rasporedi po posudi za pečenje u sloj debljine oko 2,5 cm.
- Palentu peci u pećnici dok ne postane čvrsta, otprilike 40 minuta. Ohladi je potpuno, barem sat vremena ili preko noći.
- U međuvremenu, pomiješaj kukuruz, vrhnje, sok od pola limete, preostali cotija sir, tahini i preostalu 1/2 žličice soli i papra.
- Kada se palenta ohladi, malim kalupon za kekse ili čašom izreži je u male krugove.
- Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri, piše miss7.
- U vruće ulje dodaj kolačiće od palente kolačiće i prži ih dok ne postanu hrskavi, otprilike 2 minute po strani.
- Na pladanj za posluživanje stavi hrskave kolačiće, na svaki stavi žlicu elote smjese, ukrasi svježim korijanderom i dodatno pospi chilijem. Posluži odmah!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.