Prvi 261 pregleda 16. lipnja 2023.

Održana spektakularna završna revija učilišta Profokus

zferina

U modernom ambijentu hotela Zonar nedavno je održana spektakularna završna modna revija učilišta Profokus, koja je predstavljala izuzetnu kreativnosti i talent polaznika prve, druge i treće godina modnog dizajna

Revija je bila rezultat rada i suradnje između polaznika i njihovih mentora koji su ih usmjeravali i podržavali tijekom cijelog procesa stvaranja.

 | Autor: zferina zferina

Prva godina modnog dizajna imala je temu "Colors" i bila je inspirirana bogatstvom boja. Mladi dizajneri su izradili  modele koji su istaknuli raznolikost i ljepotu boja. Revija je bila pravi vizualni spektakl, prikazujući zanimljive krojeve, odlična tehnička rješenja i dizajn mladih kreativaca koji tek započinju svoju modnu priču: Nina Ferić, Matteo Kirac, Veronika Mališa, Maja Šipek, Sara Šverko, Domenika Stipić, Miriam Čolo, Ante Brnić i Marija Šimić.

 | Autor: zferina zferina

Druga godina modnog dizajna bila je posvećena izvanrednim dizajnericama Filipi Pušić, Kristini Kežman, Barbari Kecerin i Mihaeli Štimac Rojtinić. Njihove kapsula kolekcije oduševile su publiku s inovativnim i estetski privlačnim dizajnom. Svojim originalnim idejama i ove dizajnerice su pokazale svoj izuzetan talenat i strast prema modi.

 | Autor: zferina zferina

Treća godina kostimografije pripremila je pravi scenski show, inspiriran srednjim vijekom. Scenski kostimi dizajnerica Anamarije Karlović, Helene Zelenika i Paule Peloza ostavili su publiku bez daha osvajajući svojom neobičnom estetikom, zahtjevnom konstrukcijom i fantastičnom izradom. Kostimografi su koristili i napredne tehnike poput 3D printa kako bi postigli željeni izgled kostima. Modeli scenskih kostima bili su spektakularni, oživljavajući duh srednjovjekovne estetike i atmosfere.

 | Autor: zferina zferina

Važnu ulogu u stvaranju cjelokupnog looka imali su vizažisti, frizeri i modni stilisti također polaznici u Učilištu Profokus,  koji su surađivali s dizajnerima kako bi kreirali završni izgled modnih kreacija. Njihov talent i stručnost bili su ključni u postizanju cjelovitog dojma na reviji.

 | Autor: zferina zferina

Osim samih modnih kolekcija, revija je pružila priliku modnim stilistima da pokažu svoje radove. Izložba modnih stilista predstavila je njihove radove modnih editorijala, koje su izradili kao dio vježbi u učilištu Profokus. Ovaj segment revije istaknuo je važnost timskog rada i ulogu modnih stilista.

Ova nevjerojatna revija ne bi bila moguća bez mentora koji su pružali neprocjenjivu podršku i doprinijeli realizaciji projekta. Njihovo iskustvo i stručnost bili su ključni u razvoju mladih talenata.

 | Autor: zferina zferina

Revija je privukla brojne poznate osobe s hrvatske modne i javne scene, koje su došle podržati mlade dizajnere i uživati u jedinstvenom spektaklu kreativnosti. Ova završna modna revija na Učilištu modnog dizajna predstavljala je vrhunac godine i podsjetnik na snagu mode kao umjetnosti i izraza individualnosti.

 

Tvoja reakcija?