Prvi 44 pregleda 17. listopada 2024.

Održano finale edukativnog projekta Budi chef škole

Pixsell

U ponedjeljak 7. listopada održan je izbor za najbolje jelo koje će se uvrstiti u školske kuhinje diljem Hrvatske

Prošlog ponedjeljka smo se družili s klincima u Slavoniji, točnije u Vuki, na genijalnom eventu 'Budi chef škole'!

 | Autor: Pixsell Pixsell

Školarci su predstavili svoje zdrave recepte koje je ocjenjivao dječji žiri, a jela koja su se našla u najužem izboru su bili quižoto, štrudlice s tikvicama i piletinom, crvena pizza, brza salata s avokadom i zdrava tortilja.

Stručni žiri se sastojao od učenika iz osnovnih škola Budrovci, Vuka, Ljudevita Gaja i Laslovo. Svaki je član isprobao ukusna jela malih chefova i s profesionalnim kuharom Almom Čatlakom, odlučio koje je jelo najbolje. Tom zadatku pristupili su profesionalno i odgovorno. Poneki su bili strogi, ali pravedni! 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Titula najboljeg jela otišla je u ruke učenici Viti Vujnović iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Rijeke koja je svojim štrudlicama oduševila i žiri i sve uzvanike pa vjerujemo da će oduševiti i školarce koji će ih uskoro kušati u svojim školama.

A osim što su djeca, roditelji, bake i djedovi uživali u prekasnom sunčanom danu te kulinarskim umijećima malih kuhara, na prostranom školskom igralištu u Vuki trajao je zaista bogat program. Svim posjetiteljima Lidl je omogućio i sudjelovanje u radionici izrade kefira pod mentorstvom Srednje strukovne škole "Antun Horvat" iz Đakova. 

Djeca su mogla sudjelovati i u raznim zabavnim natjecanjima, a jedno od njih bilo je već tradicionalno slaganje najljepšeg tanjurića s proizvodima Cekin Kids. Osim toga, družili su se i s našim Alenom Žigićem u A1 Hrvatska kutku. Igrali su razne interaktivne i dinamične igre, poput „Skuhaj“ priču i „Vešeraj“, a svoje znanje mogli su provjeriti i na A1 Hrvatska edukativnom kvizu. Oni najbolji doma su otišli s vrijednim nagradama. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Također, u suradnji s Centrom za sigurniji internet i A1 Hrvatska organizirali smo dvije interaktivne radionice prilagođene različitim uzrastima. Učenici od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda doznali su na zabavan način kako sigurnije surfati internetom, a nakon odrađene edukacije dobili su i poklon pakete. 

Zahvaljujući Merkur osiguranju, učenike smo podsjetili na sportske aktivnosti u kojima su uživali njihovi roditelji, bake i djedovi. Naravno, svi oni s radošću su gledali svoju djecu i unuke kako uživaju u pomalo zaboravljenim igrama, kao što su tronoga utrka, skakanje u vreći i potezanje užeta. 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Naše influencerice Lucija Kučko i Tena Tandara boravile su, na radost najmlađih, u Samsung korneru, gdje su s posjetiteljima sudjelovale u zabavnoj igri. Putovanje na egzotičnu destinaciju počelo je tako što su posjetitelji dobili avionsku kartu i turistički vodič s pet zadataka koje su morali ispuniti uz pomoć mobitela Samsung Galaxy Z Flip 6. Na putovanju su djeca prikupljala Galaxy žetone, a oni s najviše žetona osvojili su i vrijedne nagrade! 

Svoju kreativnost djeca su mogla izraziti i u izradi Lord sendviča u kutku s Lino Njupalicama. Interes i odaziv zaista je bio velik, a dobitnike je birao kuhar Almo Čatlak. Dok su djeca izrađivala sendviče, svi oni željni aktivnosti mogli su odigrati i dobro poznatu školicu, koju su također osigurale Lino Njupalice. Najbolji su osvojili i poklon pakete.

Osim zabave, bilo je i učenja! HŽ Infrastruktura organizirala je za naše učenike edukativno-preventivne radionice, i to za one od 1. do 4. razreda te za one od 5. do 8. razreda. Teme radionica bile su "Vlak je uvijek brži"  i "Opasnost od strujnog udara". Nakon usvojenog znanja djeca su na radionici dobila edukativne materijale i poklon pakete!

Svi oni željni natjecanja, a koji nisu stigli prijaviti se na razna natjecanja u sponzorskim kornerima, mogli su sudjelovati skeniranjem QR koda i u online nagradnom kvizu Budi chef škole. Bogate nagrade za online kviz osigurali su Cekin Kids, Iso Sport, A1 Hrvatska, Lidl Hrvatska, Lino Njupalice i Merkur osiguranje

 | Autor: Pixsell Pixsell

Osim kviza, educirali smo sve posjetitelje o tome kako na pravilan način reciklirati otpad od hrane, a u tome nam je pomogao voditelj prodaje Robert Sedlar, koji je sudionicima predstavio Interzero komposter. A čak dvije škole nastavit će brinuti o svojem otpadu uz pomoć ovoga kompostera nakon eventa - pobjednička škola iz Rijeke i škola domaćin iz Vuke.

Kao šlag na kraju, Luka Vidović je pripremio za naše najmlađe spektakularan iluzionistički nastup, u kojemu, moramo priznati, nisu uživali samo najmlađi nego sve generacije! 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Još jednom je ovaj projekt pokazao koliko kuhanje može biti zabavno i edukativno iskustvo za djecu, a ujedno ih potaknuti da razvijaju zdrave navike i uživaju u pripremi hrane. Inspirirat ćemo i dalje mlade kuharske nade i vidimo se sljedeće godine u Rijeci!



 



 

Tvoja reakcija?