Prvi 426 pregleda 18. prosinca 2018.

Oh, slatko ogovaranje, ali... Koje su posljedice?

girlssquad_officiel / instagram

Ovo je sve što moraš znati o ogovaranju i nekoliko razloga zašto ga je možda ipak bolje izbjeći...

Kome ogovaranje odgovara?

Svi smo se nekada našli u situaciji da smo nekoga ogovarali ili je do nas došla informacija kako smo mi bili meta ogovaranja. Zašto je tako teško odoljeti tom zlom poroku i ograditi se od toga? Zato što ogovaranje drugog pomaže vlastitom samopouzdanju. A svi se volimo osjećati dobro, zar ne? Osim toga, kada je ogovaranje u pitanju, informacije ne moraju biti provjerene, dosta je da se radi o nagađanju, što ne zahtijeva puno truda- može li bolje?

Kako bilo, ogovaranje nije bezazleno i lako se može obiti o glavu. Stoga smo vam pripremili 5 smjernica za što bezbolnije i odgovornije ogovaranje - koje će vas natjerati da ga možda i potpuno izbjegnete.

1. Pogledaj oko sebe

Kada ogovaraš pazi da osoba koju spominješ nije u tvojoj blizini. Najsigurnija metoda da te nitko ne čuje je, pogađaš- da uopće ne ogovaraš!

via GIPHY

2. Pazi na društvo

Ako baš moraš, ogovaraj samo u krugu osoba u koje imaš sto posto povjerenja! Ako nekog ne poznaješ dobro, ne znaš ni u kakvom je odnosu s osobom koju tračaš! 

via GIPHY

3. Poker face

U društvu si i zezate se, sjedite u najdražem kafiću i sve je super. Odjednom prijatelj počinje ogovarati Petru iz 7. b razreda i svi se pridružuju! Loše informacije se skupljaju i svi su rekli sve što su čuli o njoj. Što ti činiš? Moraš imati na umu kako se uglavnom sve sazna i kako postoji mogućnost da osoba koju ogovaraš dozna za to! U velikom društvu nikad ne znaš tko je zapravo poslani špijun. Ako želiš izbjeći svu tu dramu, reci kako moraš na wc ili reci ekipi da prestane s tračanjem. Ovo zadnje je najbolje!

via GIPHY

4. Spreman/na na najgore

via GIPHY

Ako nekog ogovaraš, moraš biti spreman da bi to moglo procuriti i doći do te osobe. Svaki put prije nego kažeš nešto loše, moraš biti spreman/na preuzeti odgovornost i pripremiti se na najgore- svađu. 

5. Svi smo mi meta

via GIPHY

Ako ti saznaš da tebe netko ogovara, a moraš znati da svatko nekad dođe na red, pa tako vjerojatno i ti, nemoj vraćati istom mjerom. To može samo pogoršati stvari i pokrenuti začarani krug. Umjesto toga pričaj s dotičnom osobom ili osobama u čemu je problem. To je, vjeruj, puno efektivniji način!

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima po cijeni od 25 kuna! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    UUuu ovo je zanimljivo