Ovaj desert nas neodoljivo podsjeća na omiljene Milch Schnitte, koje smo obožavali jesti kao klinci, ali u ove dodajete i osvježavajuće maline za još bolji okus. Evo kako ih pripremiti:
Sastojci:
- 5 jaja
- 5 žlica glatkog brašna
- vanilin šećer
- 2 žlice kakaa
- žličica praška za pecivo
- 5 žlica šećera
- 350 ml slatkog vrhnja
- vrećica šlagfixa
- 2 žlice meda
- vanilin šećer za kremu
- 300 grama malina
Priprema:
1. Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
2. Staviti na pleh koji ste obložili papirom za pečenje te peći na 180 stupnjeva svega 10-ak minuta. Kad se biskvit malo ohladi prepolovite ga.
3. Vrhnje sa šlagfixom istući u čvrsti šlag pa mu dodati vanilin šećer i med. Na kraju lagano umiješajte i oprane maline u kremu.
4. Kremom premažite jednu polovicu biskvita, drugu polovicu staviti na vrh te ostaviti u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći da se kolač dobro ohladi i stisne. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.