Prvi 343 pregleda 14. travnja 2019.

OMG: Evo zašto je jako važno čistiti četkice za šminku

nesti420/Instagram

Svjesna si važnosti održavanja higijene kada je u pitanju pribor za šminkanje, no jednostavno se ne pridržavaš pravila redovitog čišćenja četkica? Vrijeme je da se to pod hitno promijeni!

Portal Glamour  donosi izjave nekoliko uspješnih i iskusnih vizažista koji su objasnili koliko opasno može biti korištenje neopranih četkica za šminkanje.

“Slojevi prirodnog sebuma (ulja) iz tvoje kože, pomiješani s pigmentima za šminku i mrtvim stanicama kože, čine u četkicama plodno tlo za bakterije", otkrila je vizažistica Caroline Barnes, koja radi s Pixie Lott.

Također, Caroline otkriva kako uz dnevnu prljavštinu koja se skuplja na površini kože lica dolazi do posljedica kao što su zagušenje i iritacija kože. U najgorem slučaju, to može dovesti i do infekcija, poput folikulitisa i celulitisa, koji može uzrokovati sljepoću

via GIPHY

“Ako si jedna od onih djevojaka koja inače brine o higijeni kože lica, a ipak ne možeš shvatiti zašto imaš problema s osipom, flekama i mrljama na licu, samo se zapitaj koliko često pereš alate s kojima koristiš svoje make up proizvode", kaže Lynne Sanders, kozmetički znanstvenik i osnivač Cosmetics a La Carte.

via GIPHY

Prljavština također može ubrzati starenje.

"Ne postoje kliničke studije koje bi potvrdile ovu tvrdnju, ali u teoriji, prljave četkice za šminku mogu doprinijeti razgradnji kolagena i elastina i oksidativnom kožnom stresu od slobodnih radikala, a sve su to čimbenici koji doprinose preranom starenju kože", otkriva dr. Stefanie Williams.

via GIPHY

Eto, nadamo se kako nakon ovih savjeta više nikada nećeš zaboraviti na higijenu svog make up pribora.

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    stv je!!