Jedno od omiljenih toplih pića svake jeseni je svakako aromatična kava s dodatkom cimeta, đumbira i pirea od bundeve
Sastojci:
SIRUP:
- 180 g šećera
- 360 ml vode
- 6 štapića cimeta
- 1 žličica mljevenog klinčića
- 1 žličica mljevenog đumbira
- 2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 4 žlice pirea od bundeve
KAVA:
- 240 ml mlijeka
- 1 espresso ili 30 ml jače pripremljene kave
- 3 žlice pumpkin spice sirupa
- Vrhnje za šlag
- Pumpkin spice mješavina začina ili cimet u prahu
Priprema:
Najprije pripremi pumpkin spice sirup tako da šećer i vodu pomiješaš u loncu i zagriješ do vrenja.
Dodaj ostale sastojke za sirup i kuhaj oko 20 minuta na srednje jakoj temperaturi. Sirup procijedi kroz gazu ili cjedilo u čistu bocu i ostavi da se ohladi.
Za pripremu kave najprije zagrij mlijeko, a zatim pripremi espresso ili nešto jaču kavu.
U šalicu dodaj pripremljeni pumpkin spice sirup i kavu te dobro promiješaj. Dodaj vruće mlijeko, ukrasi šlagom te posipaj pumpkin spice mješavinom začina (ili cimetom).
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.