Prvi 81 pregleda 03. prosinca 2014.

Ona je kraljica twerkanja

Zadnjih se godinu dana cijeli svijet pita što se zbiva s mladom glumicom i pjevačicom Miley Cyrus. Vjerujemo da je među za interesiranima za tu temu i mnogo vas, dragi naši čitatelji Coola.

I doista, Miley u zadnje vrijeme ne prestaje intrigirati i šokirati javnost svojim postupcima i nastupima. Sve je kulminiralo svojevrsnim striptizom na dodjeli MTV-jevih glazbenih videonagrada u kolovozu prošle godine. Ondje je Cyrus najprije otpjevala svoj veliki hit “We Can’t Stop”, a potom joj se na pozornici pridružio Robin Thicke, s kojim je otpjevala pjesmu “Blurred Lines”.

Tijekom tog dueta Miley je svukla odjeću sa sebe i ostala u bikiniju od lateksa u boji kože, tako da je naoko izgledala potpuno gola. Plešući i pjevajući, s Robinom je simulirala spolni odnos, trljala se stražnjicom o njegovo međunožje i dirala ga po genitalijama noseći golemu rukavicu. Ta je izvedba potpuno zasjenila sve ostalo na toj dodjeli, među ostalim i okupljanje megapopularnog boybenda ‘N Sync te nastupe Lady GaGe i Katy Perry.

Hannah Montana je odrasla i postala “zločesta” 

Koliku je prašinu podigao, možda najbolje ilustrira podatak da je taj događaj odmah oborio rekord i postao najtvitaniji u povijesti. Naime, korisnici te društvene mreže referirali su se na taj nastup u prosjeku 360.000 puta u minuti. Time je nadmašena i aktivnost tviteraša vezana uz nastup Beyonce u poluvremenu finala prošle sezone američkog nogometa, planetarno popularnog Super Bowla. No sve bi bilo mnogo manje šokantno da je to bila iznimka. Međutim, Miley je spotovima za dva singla s najnovijeg albuma “Bangerz” također potaknula mnogo polemika i prašine.

Riječ je o spotovima za već spomenutu “We Can’t Stop”, a posebno za pjesmu “Wrecking Ball”. Naime, u ovom drugom spotu, objavljenom početkom rujna, pjevačica se u većini kadrova njiše na golemoj metalnoj kugli za rušenje građevina, obješenoj na čvrstom lancu, a u gotovo pola tih kadrova je potpuno gola, pri čemu si prikriva intimne dijelove tijela. Osim toga, pohotno liže malj za razbijanje zidova. Mišljenja o njezinim najnovijim provokacijama su podijeljena i oprečna. Neki se sablažnjavaju i kritiziraju je misleći da je pretjerano opscena i skandalozna, a neki u tome ne vide ništa negativno.

Primjerice, glumac Jared Leto o nastupu na MTV Video Music Awardsu izjavio je kako je ta manifestacija i zamišljena da bude luda i zabavna a ne uštogljena. Dodao je kako ima mnogo šokantnijih stvari na koje se ljudi toliko ne osvrću, kao npr. brutalne videoigre. Sličnog je stava i Robin Thicke, koji je rekao kako su on i Miley znali u što se upuštaju, da će biti i negativnih reakcija. Ali taj nastup on je shvatio kao blesav i zabavan, a ne eksplicitno seksualan. A koliko je popularna i utjecajna mlađahna i razuzdana Cyrus govori i priča s jednog američkog sveučilišta.

Kao svojevrsni zaštitni znak pri poziranju fotografima Miley Cyrus je odabrala isplaženi jezik 

Ondje je njezin spot za pjesmu “Wrecking Ball” potaknuo studentske nemire. Prosvjede je izazvala odluka uprave fakulteta da ukloni skulpturu obješene kugle za rušenje ispred fakultetske zgrade zbog učestalih nezgoda stu - denata pri pokušajima oponašanja spomenutog videospota. Naime, mnogi su studenti, neki oskudno odjeveni a neki čak i goli, skakali na kuglu i snimke tih performansa objavljivali na internetu. A sa svim ovim provo - kativnim akcijama kraljice tverkanja poklopio se i njezin ljubavni brodolom. Četvero - godišnja veza s australskim glumcem Liamom Hemsworthom, s kojim se lani i zaručila, završila je, a zaruke su razvrgnute, objavljeno je 16. rujna.

Prekinula je zaruke pa krenula šokirati

Je li prekid veze s LIamom Hemsworthom uzrok ili posljedica njezina ponašanja, teško je reći. Međutim, činilo se da je Miley brzo pronašla novu ljubav. Američki mediji pisali su da je u vezi s Michaelom Lenom Williamsom, glazbenim producentom poznatim pod umjetničkim imenom Mike Will Made It. Jasno je da je Miley Cyrus, čije je pravo ime zapravo Destiny Hope, ali su je poslije, jer se stalno smijala, prozvali Smiley, što je na kraju sažeto u Miley, odlučila potpuno raskrstiti s imidžem dobre i drage Hanne Montane, lika iz Disneyeve humoristične serije koji je obilježio njezino djetinjstvo i koji joj je priskrbio golemu popularnost, ali i golemo bogatstvo. 

Sve njezine ljubavi

Prva ljubav Miley Cyrus bio je kolega iz Disneyeve korporacije. Riječ je o Nicku, najmlađem od Jonas Brothersa. Bilo je to davnih 2006. i 2007., a čini se da je vezu okončala Miley jer je Nick imao prevelika očekivanja. Druga je veza bila ona s Ju - stinom Gastonom, gitaristom Hannah Montana benda i manekenom koji je najviše reklamirao rublje. Njihova je veza trajala oko devet mjeseci. Sljedeća ljubav bio je Liam Hemsworth, ali s njim je prekinula 2010. No pomirili su se sljedeće godine. U međuvremenu je Miley tvrdila da je u vezi s Mikeom Posnerom, no pjevač i producent koji je radio i s Justinom Bieberom to je demantirao.

S glumcem Avanom Jogijom povezivali su je zbog ljubljenja na proslavi njenog 18. rođendana, a kratko je ljubovala i s Joshuom Bowmanom, s kojim je glumila u filmu “So Undercover”. Ove se godine šuškalo da su Miley i Justin Bieber u vezi, ali to je ona energično opovrgnula ponavljajući kako je odavno zaručena. producentom poznatim pod umjetničkim imenom Mike Will Made It. 

Tvoja reakcija?