Prvi 865 pregleda 16. siječnja 2020.

Razdvojene sijamske blizanke proslavile 1. rođendan!

Željko Hladika/24sata

Operirane su sa samo šest tjedana, a o njima je skrbio velik liječnički tim. Danas Kristina i Valentina, prve razdvojene sijamske blizanke u Hrvatskoj, pričaju 'na veliko', na putu su da prohodaju i prava su radost svojim roditeljima, a proslavile su i veliki prvi rođendan!

Kristina i Valentina zapanjeno su gledale u vatromet na ružičastoj torti s njihovom slikom na površini. Čim se ugasio, licem im se raširio prepoznatljiv osmjeh i razdragano su zapljeskale ručicama. 

POGLEDAJTE ROĐENDANSKO SLAVLJE:

"E pa sretan vam rođendan, najdraže moje", nježno im je rekla mama Marija Tambolaš. Prve hrvatske sijamske blizanke koje su liječnici u ožujku prošle godine uspješno razdvojili,  nestrpljivo su pružale ruke prema torti nastojeći je zgrabiti. Valentini je na kraju uspjelo malo umočiti prstić, ali ne i pojesti primamljivi šlag. 

Mama je ponosna na njih

 | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Damir Spehar/PIXSELL

"Još su premale za tortu, ali u četvrtak ću im složiti jednu malu od svih namirnica koje smiju jesti. Bit će to jedna ukusna povrtna torta, ili možda voćna, ovisi kako budu raspoložene", rekla je Marija koja ne može sakriti ponos na svoje dvije kćerkice, koje su, unatoč teškom i trnovitom početku života, sada sretne i zdrave slave svoj veliki, prvi rođendan. 

Cijelu njihovu priču i proslavu prvog rođendana možete pogledati ekskluzivno u dokumentarcu na YouTube kanalu 24sata.

Tvoja reakcija?