Prvi 515 pregleda 02. veljače 2020.

Oscarovski Osvrtnik: 'Jasno je tko će slaviti te noći'

goran kovacic/pixsell/instagram

Na YouTubeu 24sata pripremili su posebnu poslasticu za sve ljubitelje dobrih, ali i loših filmova. Kritičar, recenzent i čovjek bez dlake na jeziku, Srđan Cvitan, analizira ovogodišnje Oscare.

Svaki filmski kritičar će priznati da je sada ‘najplodnije tlo’ za rad. Konkurencija je sve veća, a kako se približava 10. veljače tako i napetost raste. 92. po redu dodjela Oscara odvit će se na dobro poznatoj lokaciji Dolby Theatrea u Los Angelesu, a Akademija je već objavila nominacije.

POGLEDAJTE VIDEO: 

"Oscara bi mogao osvojiti film 1917., to je jedan od najboljih u prošloj godini, a snimljen je na način koji nismo imali prilike vidjeti", kaže Osvrtnik. Posebnu analizu dodjele Oscara možete pronaći na YouTube kanalu 24sata gdje je Osvrtnik dao sva svoja predviđanja.

Listu najboljih filmova iz 2019. predvodi 'Joker' s 11 nominacija, uključujući gotovo sve važnije kategorije. Hit film s Joaquinom Phoenixom ima najviše nominacija ove godine, uključujući onu za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja, a dobro kotiraju i 'Once Upon a Time in Hollywood', '1917' te 'Parazit'. Među uspješnijim ostvarenjima, sudeći po nominacijama Akademije, još je i Netflixov 'Irac' redatelja Martina Scorsesea.

Inače, riječki ekonomist svake nedjelje uživo komentira najnovije filmove i serije za svoju YouTube publiku, koja je svakim danom sve veća. 

Što nas još čeka 10. veljače?

Nakon što je 2019. glumac i komičar Kevin Hart morao odustati od vođenja zbog starih homofobnih izjava na Twitteru, organizatori su prvi puta u 30 godina odlučili da će ta večer proteći bez voditelja. Taj im se potez isplatio jer su ceremoniju uspjeli ograničiti na prihvatljiva tri sata, a porastao je i broj gledatelja pa ne čudi što su se i ove godine odlučili na isti scenarij.

POGLEDAJTE OSVRTNIKA I NJEGOVU KRITIKU FILMA 'GENERAL': 

Tvoja reakcija?