Prvi 50 pregleda 07. lipnja 2015.

Bila sam u depresiji, majka me spasila

Beyonce uvijek ističe da joj ništa u životu nije palo s neba
Dreamstime

San je svakog čovjeka raditi ono što najviše voli. A ako mu za to i vrlo dobro plaćaju, sreća je još i veća. A baš taj san u potpunosti je ostvarila megapopularna glazbenica Beyoncé.

I da nije uopće učinila ništa u solo karijeri, ova bi djevojka iz Houstona u Teksasu, rođena 4. rujna 1981., mogla biti itekako zadovoljna uspjesima koje je ostvarila kao članica benda Destiny’s Child.

Četrnaest nominacija i tri osvojena Grammyja, 50 milijuna prodanih primjeraka nosača zvuka, čime zauzimaju treće mjesto na listi najprodavanijih ženskih glazbenih sastava (odmah poslije Spice Girls i TLC) te kao kruna uspjeha - zvijezda posvećena bendu na Holivudskoj stazi slavnih - zaista su postignuća vrijedna divljenja i za mnoge glazbenike nedostižna.

Njezin scenski alter ego je Sasha Fierce. Treći album nazvala je “I Am... Sasha Fierce” 

Ali to nije ništa u odnosu na sve ono što je Beyoncé postigla poslije toga, u solističkoj karijeri, koja je na vrhuncu i koja ni blizu nije gotova. Štoviše, možemo očekivati još nebrojeno mnogo prodanih albuma, rasprodanih koncerata i turneja te gomile različitih nagrada. O dolarima da i ne govorimo. Ako znamo da su Beyoncé i njezin muž Jay-Z, također glazbenik, već i službeno proglašeni najutjecajnijim i najbogatijim parom u svijetu šoubiznisa, koji je samo u 2012. zaradio oko 78 milijuna dolara, ako znamo da su njih dvoje kućni prijatelji s američkim predsjednikom Barackom Obamom i njegovom suprugom Michelle.

Jer gotovo da ne postoji ništa što već nije nadmašila, oborila, ostvarila... Zarađuje više i od Madonne i od Celine Dion, osvojila je 14 glazbenih nagrada Grammy, glumila je u nekoliko filmova, od kojih je najveći uspjeh ostvario film “Dreamgirls”, u kojem tumači lik nastao prema životu slavne pjevačice Diane Ross, ima jednako uspješnog muža, prekrasnu kćer Blue Ivy, a u posljednje vrijeme sve se više šuška i o tome da je ponovno trudna... Zbog svega toga ne treba se uopće čuditi pomalo bizarnim informacijama o tome da joj je muž za petu godišnjicu braka kupio ni manje ni više nego otok na Bahamima, za što je potrošio pišljiva tri milijunčića dolara, zatim vijestima s Beyonceinih turneja koje govore da ova diva i njezina ekipa imaju glamurozne zahtjeve poput slamki izrađenih od titana, koje koštaju oko 5000 kuna po komadu, poput inzistiranja na crvenom toaletnom papiru, poput zabrane fotografiranja tijekom koncerata i sl.

Ništa joj nije palo s neba 

Razumljivo je i to da Beyonceina rođakinja Kelly Rowland, iako je bila uspješna i kao članica Destiny’s Childa i kao solo pjevačica, na svojem novom albumu otvoreno pjeva o tome koliko je bila ljubomorna na Beyonce.

No kao i kod svih uspješnih ljudi, ni Beyoncé ne može reći da joj je nešto samo tako palo s neba i da je cijela njezina karijera kao najljepša bajka. Imala je ova priča o uspjehu i crnih epizoda, u kojima nitko ne bi poželio biti u koži tada mlade Beyoncé. Još u počecima projekta koji je poslije prerastao u Destiny’s Child i koji je postao superuspješan, otac Matthew Knowles napustio je svoj posao da bi se posvetio kćerinoj karijeri, zbog čega su im prihodi bili smanjeni, pa su on i supruga Tina najprije morali odvojeno živjeti, a poslije je njihov odnos bio toliko narušen da su se razišli. Njihovoj starijoj kćeri Beyoncé sigurno nije bilo lako zbog toga, kao što joj nije bilo lako ni nakon raspada i sudskih tužbi bivših članica njezina benda, koje su baš nju krivile za raspad.

Ne želim bit i pop zvijezda. Želim bit i ikona, izjavila je samouvjerena Beyonce 

Zbog svega toga je proživjela dvije godine depresije i pakla, nije htjela izlaziti iz sobe ni jesti, izgubila je volju za životom... Baš u to vrijeme doživjela je i ljubavni brodolom jer ju je ostavio dugogodišnji dečko. U oporavku od svega toga najviše joj je pomogla majka, u čijem je frizerskom salonu i počela karijera djevojaka iz Destiny’s Childa. U počecima se bend zvao Girl’s Tyme, a svoje su buduće hitove ondašnje tinejdžerice najprije pjevale mušterijama u salonu Tine Knowles, koje su bile njihova prva publika i žiri. Današnja gospođa Carter (tako se, naime, preziva njezin muž, a i turneja, u okviru koje je u travnju 2013. godine gostovala u zagrebačkoj Areni, zove se The Mrs. Carter Show), ranih ‘90-ih godina prošlog stoljeća u maminu frizeraju sigurno nije mogla ni sanjati da će za manje od 20 godina poslije biti nedodirljiva glazbena diva, kraljica estrade i idol milijunima mladih iz svih krajeva svijeta.

O njezinoj današnjoj popularnosti i utjecaju možda najbolje govori podatak da je dodjela MTV-jevih glazbenih nagrada na kojoj je 2011. nastupila Beyoncé postala najgledaniji show u povijesti MTV-ja, i to zahvaljujući najviše tome što je Beyonce tijekom nastupa sa svijetom podijelila vijest da je trudna.

Izravni prijenos dodjele pratila su 12,4 milijuna ljudi. To može samo ona, kraljica Beyoncé. 

8 stvari koje niste znali o Beyoncé...

• omiljeni broj joj je 4

• ima mlađu sestru Solange, koja pjeva i glumi, a 2010. dobila je polubrata

• iako je alergična na parfeme, dosad je izdala tri svoja mirisa

• doživjela je spontani pobačaj prije nekoliko godina

• riječ “bootylicious” uvrštena je Oxfordov engleski rječnik

• 2012. novu vrstu obada, otkrivenu u Australiji, nazvali su Scaptia beyonceae

• tjelohranitelj joj je slomio nožni prst tako što joj je stao na nogu dok ju je štitio od mase obožavatelja

• prvu filmsku ulogu igrala je u hip hop verziji slavne opere “Carmen 

Tvoja reakcija?