Ova ukusna i lagana salata oduševit će vaša nepca, a priprema se za čas!
Sastojci:
PRELJEV:
- 5 žlica bučinog ulja
- 2 žlice harissa paste
- sok od pola limuna
- žlica smeđeg šećera
- pola žlice mljevenog đumbira
- pola žlice mljevenog kima
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- sol i papar
SALATA:
- 200 g bulgura
- žlica ulja
- žlica kurkume
- 600 ml povrtnog temeljca
- pola krastavca
- 3 mlada luka
- 2 paprike
- vezica rotkvice
- 5 cherry rajčica
- 100 g feta sira
Priprema:
Za preljev izmiješaj sve sastojke. Šećer možeš prvo pomiješati sa sokom od limuna, da se otopi.
Kratko prži 200 g bulgura na žlici ulja. Pospi kurkumom, posoli, prelij temeljcem i kuhaj 5-6 minuta.
Ukloni s vatre i ostavi da odstoji oko 15 minuta. Sve povrće očisti i nareži na komadiće.
Ohlađeni bulgur premjesti u posudu i pomiješaj s povrćem.
Na kraju prelij preljevom i usitnjenim sirom i uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.