U toplim proljetnim i ljetnim danima tražite jednostavan, ali osvježavajući desert? Jedan takav upravo se nalazi pred vama! Donosimo vam recept za slatko-kiselkaste tortice koje će za tren nestati s pladnja
Kada se kore za baklave spoje s kremastim mousseom od malina te se doda limeta, kao rezultat nastaje osvježavajući desert kojeg ćete poželjeti jesti cijelo ljeto. Krema od limete i malina može se kombinirati i u nekom drugom desertu s biskvitom. Ukoliko nemate maline ili limetu, slobodno ih zamijenite nekim drugim voćem, primjerice jagodama ili limunom.
Sastojci (za 12 komada):
- 250 g gotovog tijesta za baklave (oko 10 kora)
- 125 g margarina light (ili maslaca)
- 2 žlice šećera u prahu
- 330 ml mlijeka
- 110 g šećera
- 40 g gustina
- 150 g margarina s jogurtom (ili maslaca)
- 2 limete (ili limuna)
- 250 g očišćenih malina
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kore razrežite na 24 kvadrata (oko 15x15), premažite ih margarinom pa pospite šećerom u prahu. Poslažite po dva kvadrata dijagonalno jedan na drugi (pošećerena ploha neka bude prema gore) pa ih položite u namašćene kalupiće lima za muffine i pecite 10 minuta. Izvadite ih i ostavite da se malo ohlade.
- Za kremu izmiksajte 6 žlica mlijeka s gustinom i žumanjcima. Zakuhajte preostalo mlijeko i šećer, umiješajte gustin s jajima pa pustite da zakipi. Kremu potom izlijte u drugu zdjelu, pokrijte i ostavite da se ohladi.
- Omekšali margarin s jogurtom pjenasto izmiksajte pa malo-pomalo (žlicom) dodajte kremu koja se u međuvremenu ohladila na sobnoj temperaturi. Limete/limune operite, naribajte koricu pa ih iscijedite. Izmiješajte kremu s naribanom koricom i sokom pa je raspodijelite u pečene košarice.
- Ukrasite ih malinama te trakicama limunove (limetine) korice i šećerom u prahu.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.