Prvi 4277 pregleda 03. travnja 2023.

Otkrijte moćnu boju svog horoskopskog znaka!

Canva

Kao što svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike, tako ima i boju koja reflektira njegovu osobnost te koja je za njega moćna. Korištenje boje koja odgovara vašem znaku može vam pomoću u svakodnevnom funkcioniranju te činiti vaš dom ugodnijim mjestom za život.

Ovan

Ovnovi su, osim po svojoj tvrdoglavosti, poznati i po strastvenosti te vatrenosti. Svoju naizgled beskrajnu količinu energije koriste za avanture i natjecanja, ali vole i spontanost.

Boja: Crvena.

Strastvenost najbolje karakterizira crvena boja. Osim uzbuđenja i strasti, crvena je boja hrabrosti i kreativnosti. S obzirom na njezin intenzitet, uklopite ju u kućne dodatke, primjerice jastuk ili ukras.

 | Autor: Canva Canva

 

Bik

Bikovi su stabilni, praktični i pouzdani. Materijalne stvari ne drže samo za sebe, već ih dijele s ljudima do kojih im je stalo. 

Boja: Zelena.

Zelena boja predstavlja bogatstvo, element važan Bikovima. Osim bogatstva, zelena boja predstavlja i živost koja Bikovima pomaže u osjećaju revitaliziranosti. S obzirom da je zelena boja utemeljena na prirodi, u svoj dom dodajte zelene biljke ili druge zelene dekore koji će pridonijeti živahnosti prostora.

 

Blizanci

Društvena priroda blizanaca utječe na okolinu - čine da se drugi osjećaju ugodno, a uz to oni sami nikada ne ostaju bez riječi. Nasuprot toj živahnoj i pričljivoj strani, Blizanci znaju biti zamišljeni, nemirni te radoznali. Bez obzira na to, uvijek je ugodno biti u njihovom društvu.

Boja: Žuta.

Žuta je boja koja inspirira, utječe na originalnost misli te veselje i sreću. Unesite žute tonove u prostor u kojem želite biti inspirirani, primjerice ulaz u dom ili kućni ured. Veselje i energičnost žute boje pridonijet će nastanku novih ideja.

 

Rak

Rakovi su poznati kao emocionalni, osjetljivi i empatični. Sve oko sebe doživljavaju vrlo emotivno te se uvijek oslanjaju na osjećaje. Vode brigu o svojim bližnjima te im je bitno kako se oni osjećaju. 

Boja: Srebrna ili metalik siva.

Moćne boje za Raka su srebrna ili metalik siva. Pri uređenju doma koristite detalje ili namještaj tih boja.

 | Autor: Canva Canva

 

Lav

Ukoliko se susretnete s privlačnom, karizmatičnom i šarmantnom osobom koja voli dramu i potiče druge da se izraze - sigurno se nalazite u društvu Lava. Nestrpljivi su i otvoreni, a ukoliko ih povrijedite, pripremite se na njihovu zlonamjernost.

Boja: Narančasta.

Narančasta boja je ona koja privlači pažnju, baš kao i Lav. Njegova se hrabrost i karizmatičnost može prikazati žarko narančastom bojom. Iskoristite ju prilikom biranja kućnih detalja, primjerice sofe ili lampe.

 

Djevica

Djevice se najbolje može opisati kao perfekcioniste. Pažljive su s detaljima, analitične te su jako dobri planeri. Prije nego što ih drugi upoznaju mogu ostaviti dojam rezerviranosti ili kritičnosti, no zapravo osjećaju veliku ljubav prema drugim bićima.

Boja: Smeđa.

Previše analitičan um Djevice potrebno je prizemljiti, a to je najbolje učiniti - smeđom bojom. Možete ju u svoj prostor uklopiti drvenim namještajem ili rustikalnim drvenim detaljma.

 | Autor: Canva Canva

 

Vaga

Vagama je važna ljepota koju nastoje stvoriti u svakom dijelu života. Uz ljepotu, važne su im ravnoteža i razboritost u odnosima s drugim ljudima, pri čemu se često koriste šalama i dosjetkama.

Boja: Ružičasta.

Blijedo ružičasta boja unosi mir i ženstvenost u svaki prostor. Najbolje ju je upotrijebiti u spavaćoj sobi ili u detaljima u ostatku doma.

 | Autor: Canva Canva

 

Škorpion

Škorpione se često smatra tajanstvenima iz razloga što ne govore o čemu razmišljaju. Skloni su intenzivnom promatranju te ih neki zbog toga karakteriziraju kao vidovite. Imaju nevjerojatno izraženu emocionalnu dubinu.

Boja: Crna.

Ova intenzivna i tamna boja najbolji je odabir za Škorpiona. Crnom bojom Škorpion će prikazati svoju tajnovitost tjerajući ljude da nagađaju. Bez obzira na njezin intenzitet, crna se može iskoristiti u puno detalja koji neće zamračiti prostor, a opet će ga učiniti tajnovitim i vrijednim istraživanja. 

 

Strijelac

Jedne od glavnih karakteristika Strijelaca su pustolovnost te otvorenost za novo i nepoznato. Zbog svoje društvene prirode skloni su sklapanju novih prijateljstava. Uz to, svojim intenzivnim i kreativnim načinom razmišljanja u stanju su riješiti mnoge probleme.

Boja: Ljubičasta.

Ljubičasta boja pomaže Strijelcu u kreativnosti i razmišljanju izvan okvira. Nijanse ljubičaste boje, poput lavande ili šljive, koristite na mjestima gdje vam je važna uporaba kreative, primjerice u kutku za čitanje ili spavaćoj sobi.

 | Autor: Canva Canva

 

Jarac

Karakteristike poput ambicioznosti ili urođenog osjećaja za individualnost određuju svakog Jarca. Odlični su organizatori, radnici te su spremni na velike projekte. Osjećaj samokontrole ih čini realnima i ne pretjerano emotivnima. Ali uz to također su i osjetljivi te velikog srca. 

Boja: Ugljen siva.

Ugljen siva boja upečatljiva je, ali i praktična. Upotrijebite ju u detaljima u blagovaonici ili za stvaranje ugodnog prostora za odmor. 

 

Vodenjak

Za vodenjake se kaže da su ispred svog vremena te da razmišljaju izvan okvira. Cilj im je svijet učiniti ljepšim i boljim mjestom, stoga su često humanitarci. Unatoč tome što imaju velik broj prijatelja iz svih društvenih krugova, ponekad se smatraju čudnima.

Boja: Plava.

Plava boja pomaže u smirivanju i usmjeravanju misli, što je izrazito važno za vodenjake - smatraju se donositeljima znanja u svijet. Mirna nijansa plave boje odličan je izbor za spavaću sobu. 

 | Autor: Canva Canva

 

Ribe

Ukoliko bismo ribe trebali opisati jednom riječju, to bi svakako bila emocionalnost. Osim emocija, izražavaju i maštu, romantiku te su sklone umjetnosti. Često se vode intuicijom i snovima pa ih je potrebno prizemljiti. 

Boja: Morska zelena i akvamarin.

Boje mora najbolji su odabir za ribe. Morska zelena i akvamarin idealne su za upotrebu u kupaonici ili kuhinji, piše 24sata.

 

Tvoja reakcija?