Prvi 107 pregleda 12. kolovoza 2021.

Službeno je otvoren 7. Brač Film Festival

Promo

Svečano je otvoreno sedmo izdanje Brač Film Festivala, a kino ulaznice rasprodale su se u svega nekoliko dana

Brač Film Festival je sinoć otvorio igrani film 'Influencerica', koji je izabran za službenu selekciju Cannesa te je kod publike probudio velik interes, ponajviše zbog svoje aktualne tematike. Na programu je također bila i premijera prvog makedonskog dječjeg filma 'Stela', redatelja Stojana Vujičića.

Okupljenima se, uz direktora festivala Brunu Mustića i gradonačelnicu Supetra, Ivanu Marković, video porukom obratio i redatelj filma Stela, Stojan Vujičić pozdravivši publiku uz kratku poruku kako mu je iznimno drago da je premijera njegovog filma baš na Brač Film Festivalu.

 | Autor: Promo Promo

Direktor festivala Mustić u svom je obraćanju publici istaknuo kako je ovo bila godina kada je snimljeno nešto manje filmova i da je to otežalo proces selekcije za festival, ali kako mu je iznimno drago da na festivalu ima čak tri premijere, što je, kako kaže, najbolji pokazatelj relevantnosti filmskih festivala.

 | Autor: promo promo

Program festivala nastavlja se danas s hrvatskom premijerom filma Jazavac pred sudom redatelja Marca Windona. Ove godine, zbog nešto strožih epidemioloških mjera, otkazan je večernji program festivala, ali zato će svi zainteresirani imati priliku uživo slušati intervju s poznatim scenaristom Nicholasom Martinom čiji je zadnji veliki projekt bio film koji je snimao s glumicom Meryl Streep i za koji je glumica nominirana za Oscara.

 | Autor: Promo Promo

Također, u sklopu festivala održat će se i filmski kviz pod voditeljskom palicom Marija Kovača.

Program festivala traje sve do subote, 14. kolovoza, a na programu je, uz već spomenute filmske naslove i drama 'Oaza', redatelja Ivana Ikića koja je dobila nagradu za najbolji film na filmskim festivalima u Veneciji i Zagrebu te krimić Lihvar redatelja Nemanje Ćeranića, koji će se također premijerno prikazati baš na Brač Film Festivalu.

 | Autor: Promo Promo Ulaznice za ostatak programa, odnosno za filmove 'Oaza' i 'Lihvar' i dalje su dostupne na info pultu na Supetarskoj rivi kao i preko službene web stranice festivala.

Tvoja reakcija?