Prvi 139 pregleda 16. ožujka 2022.

Otvorene prijave za Digitalni inovacijski inkubator

Započele su prijave za prvo izdanje Digitalnog inovacijskog inkubatora, projekta koji je namijenjen studentima iz cijele Hrvatske i razvoju njihovih inovacijskih potencijala

Digitalni inovacijski inkubator - by Hrvatski Telekom, projekt je Instituta za inovacije osmišljen kao online ekosustav u kojem studenti uče o kreativnosti i inovacijama, povezuju se s vodećim kompanijama različitih industrija i razvijaju primjenjiva inovativna rješenja. 

Cilj projekta je izgraditi zajednicu izuzetnih pojedinaca koji žele razvijati vlastite potencijale i biti prepoznati kao talenti, lideri i eksperti budućnosti. Od početnih edukacija do pretvaranja ideje u gotov inovacijski projekt, studente se nastoji naučiti kako stvarati vrijednost i dati im priliku da pokažu svoju sposobnost rješavanja kompleksnih problema i izazova s kojima se susreću industrije, tržišta i kompanije.

 | Autor:

"Digitalni inovacijski inkubator pokrenuli smo kako bi razvijali nove generacije inovatora, lidera i talenata te ih povezali s vodećim regionalnim kompanijama. Kroz projekt nam je cilj aktivno trenirati kreativno, apstraktno i kritičko promišljanje ključno za rješavanje kompleksnih problema i razvoj inovacijskih projekata. Upravo to će biti ključna valuta budućnosti na tržištu rada i zato studente danas želimo pripremati za takvu budućnost", kaže Filip Vrhovnik, voditelj projekta.

Dijeljenje znanja i iskustva

Kako bi razvili ključna znanja i vještine o kreativnosti te upravljanju i razvoju inovacijskih projekata, studenti će imati prilike čuti predavanja i razgovore s vodećim regionalnim i svjetskim profesorima s prestižnih fakulteta kao što su Harvard Business School, ETH Zurich, SDA Bocconi, Georgia Tech i mnogi drugi.

Sudionici će također imati priliku vidjeti kako važne aktivnosti i procesi stvaranja vrijednosti funkcioniraju u praksi te u razvoju inovativnih rješenja za pojedine industrije surađivati s ekspertima iz vodećih regionalnih kompanija.

Vrijedne nagrade za najbolje studentske inovatore

 | Autor:

Odabrani timovi prezentirat će svoja rješenja tijekom Final Pitch eventa početkom lipnja, a gdje će oni najuspješniji u svakoj industriji osvojiti vrijedne novčane nagrade i mogućnost prakse/zaposlenja. Najbolji među najboljima konkurirat će za osvajanje Generalne nagrade inkubatora u iznosu od 20.000 kuna pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma kao generalnog partnera projekta. 

"Kao digitalni optimisti, u ovim poprilično izazovnim i neizvjesnim vremenima, želimo s mladima i za mlade kreirati svijet boljih mogućnosti, onaj koji i mi svakodnevno u kompaniji živimo. Zato im i kroz Inovacijski inkubator želimo omogućiti da se uz digitalne tehnologije razvijaju, otkrivaju svoje talente, te uz podršku najboljih eksperata izlaze iz zone komfora i tako aktivno kreiraju svoju budućnost. A u njoj onda, dakako, nema prostora za brigu oko zaposlenja", govori Anamarija Minarski, direktorica odjela za razvoj kompetencija, zapošljavanje i razvoj ljudskih resursa.

U Digitalnom inovacijskom inkubatoru mogu sudjelovati redovni i izvanredni studenti svih fakulteta u Hrvatskoj, a prijaviti se mogu besplatno sve do 27.3.2022. putem web stranice projekta. 

Tvoja reakcija?