Prvi 8146 pregleda 17. listopada 2021.

Ova brzinska čoko pita osvojila je internet. Imamo recept!

canva/youtube

Ova jednostavna i ukusna pita s čokoladnim namazom osvojila je TikTok i doslovno je posvuda. Evo kako je i ti možeš pripremiti kod kuće i uživati u najboljoj vikend poslastici ikad

Što ti je sve potrebno za izradu prhkog tijesta?

  • 200 grama maslaca 
  • 250 grama šećera
  • 2 jaja
  • malo ekstrakta vanilije
  • 300 grama brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 200 grama čokoladnih komadića (ili nasjeckane čokolade za kuhanje)

A što vam treba za nadjev?

  • 300 grama omiljenog čokoladnog namaza (i to je to!)

Kako se priprema? 

@gastrobrat

Pita sa Nutelom - San svih snova 🥧🍫 Credit - @fitwaffle #nutella #pie #pita #recept #fyp #4yp #foryou

♬ original sound - Gastro Brat

  1. Sve sastojke izmiješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Trećinu tijesta odvojite i stavite sa strane, a ostatak stavite u okrugli kalup za torte koji ste prethodno premazali maslacem sobne temperature.
  2. Na tijesto stavite 300 grama čokoladnog namaza po želji. Onu trećinu tijesta razvaljajte u oblik kruga i dodajte na namaz. Na vrh tijesta dodajte još komadića čokolade po želji.
  3. Pitu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 27 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. 
  4. Ostavite je da se mrvicu ohladi pa je narežite i poslužite uz voće, šlag, sladoled ili dodatak koji vam najbolje odgovara!

Dobar tek! A originalan recept pronađite na TikToku.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°