Danas je Badnjak na koji se tradicionalno jede riba pa smo upravo zato s vama odlučili podijeliti recept za brzu salatu od bakalara kojoj će rijetki moći odoljeti
Sastojci:
- 300 g crvenog graha
- 100 g kukuruza šećerca
- 80 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 400 g kuhanog sušenog bakalara
- Sol
- Crni papar
- 100 g rikule
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml bučinog ulja
Priprema:
U dublju zdjelu stavite kuhani grah, kukuruz šećerac, luk narezan na ploške, protisnuti češnjak i peršin. Nakon toga, kako piše Coolinarika, dodajte kuhani bakalar narezan na manje komadiće, sol i papar.
Preljev pripremite tako da maslinovo ulje pomiješajte s bučinim uljem i jabučnim octom pa prelijte preko salate i dobro promiješajte.
Salatu malo ohladite, a prije posluživanja umiješajte rikulu.
Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.