Prvi Rat u Ukrajini 1091 pregleda 01. travnja 2022.

Ova cura iz Ukrajine ručno izrađuje preslatke plišance

ushi_plushi/Instagram/Canva

Talentirana djevojka Irina Sierikova iz Ukrajine, ručno izrađuje unikatne plišane igračke i ukrase za dom, no zbog nesretnih događaja u njenoj zemlji, svoj je posao odlučila nastaviti u Hrvatskoj

Irina Sierikova, 26-godišnja Ukrajinka iz Harkiva, svoj je kreativni hobi pretvorila u posao, no ruskom invazijom na Ukrajinu, njen se život okrenuo za 180 stupnjeva kada je bila prisiljena pobjeći iz svoje zemlje. 

Naime, Irina ručno i s puno ljubavi izrađuje prekrasne igračke, jastuke, dekice i čarape za mališane, a svaki plišanac ima svoju jedinstvenu priču. Nažalost, početkom ožujka morala je napustiti svoju domovinu pa je utočište pronašla u Hrvatskoj. 

Tom prilikom, ekipa iz Miss7 Mama razgovarala je s njom o njenom stvaralaštvu.

Irina je ovaj posao započela prije, otprilike, godinu i pol dana i u vrlo kratkom vremenu je osvojila naklonost svakoga tko je imao prilike vidjeti njena plišana umjetnička djela.

"Prije skoro godinu i pol dana prvi put sam isprobala pletenje čarapa, uživala sam. Tada sam se upoznala s plišanim nitima i odlučila napraviti dječju igračku. Od tada ne mogu zamisliti život bez izrade plišanih igračaka. Količina vremena utrošenog na izradu igračke ovisi o njezinoj veličini, otprilike je za jednu igračku potrebno od jednog do četiri dana“, ispričala je Irina.

Otkrila je i kako često izrađuje plišance po narudžbi jer je kupcima najdraže kada sami mogu birati oblik, boju i veličinu. Naravno, svaki proizvod dobiva i njezin finalni 'touch' kako bi se svaki kupac osjećao posebno.

"Svaka igračka je posebna jer je svaka individualna. Ne mogu napraviti dvije potpuno identične igračke. Kao što sam ranije napisala, ono što ih čini posebnima je to što je svaka igračka dio moje duše i ljubavi. Igračke kreiram po želji, a uvijek pažljivo slušam želje kupca. Trudim se ispuniti sve želje kako bi igračka donijela maksimalno zadovoljstvo vlasniku", govori.

"Najviše od svega u mom radu inspiriraju me dječje emocije iz mojih igračaka. U svaki svoj proizvod stavljam dio duše. Lijepo je znati da će igračka biti novi dječji prijatelj, da će dijete ugrijati tople čarape ili dekica“, dodaje.

Ove unikatne igračke, lutke te dekoracije za dom poput dekica i ukrasnih jastuka, možete naručiti i vi, a za sve narudžbe možete se javiti Irini putem njenog Instagram profila. 

"Rado ću prihvatiti sve narudžbe na svom Instagramu - ushi__plushi", poručuje Irina.

Tvoja reakcija?