Prvi 917 pregleda 07. srpnja 2022.

Ova djevojka često se budi misleći da ima šest godina

reuters/pixsell/CANVA

Jedna djevojka iz Velike Britanije s 19 godina je doživjela moždani udar i od tada se često budi misleći da je dijete ili tinejdžerica i, naravno, zaboravlja apsolutno sve što joj se do tada dogodilo

Chloe Barnard, konobarica iz Velike Britanije (29) boluje od toliko snažne amnezije da, vrlo često zaboravi na dobar dio svog života i, misli da je dijete ili tinejdžerica. A s obzirom na to da trenutno živi sa svojim zaručnikom Jamesom, često misli kako ju je - oteo. 

Kako piše The Sun, sjećanje joj se obično vrati u roku od 24 sata, ali James ju je prisiljen u tom periodu smirivati. U tome mu pomažu Chloeini roditelji, Trish i David, dok ona Jamesa naziva pedofilom, prijeti mu i pokušava uvjeriti roditelje da zovu policiju.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Mogu se vratiti u bilo koju dob. Vratila sam se u šestu godinu. To je bilo užasno", ispričala je Chloe.

Chloe ima epizodu svakih nekoliko mjeseci koja je obično izazvana stresom ili nedostatkom sna, ali liječnici sumnjaju da bi to moglo biti povezano s moždanim udarom koji je imala sa 19 godina.

Dijagnoza joj je postavljena 2018. godine nakon odlaska u pub s Jamesom i svojim tatom te njegovom djevojkom gdje odjednom nije mogla prepoznati svog zaručnika unatoč tome što su bili u petogodišnjoj vezi. Također, zaboravila je voziti i pretpostavila da je još uvijek s bivšim dečkom.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

"Popili smo piće, otišla sam na WC, vratila se i mislila da sam tu kao plus jedan s tatom jer nisam prepoznala druge dvije osobe. Sjela sam se i ponašala kao da je takva situacija. Mislila sam da je James bio tatin prijatelj ili netko s posla", prepričava Chloe prvu situaciju u kojoj je doživjela amneziju. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

"Uopće nisam prepoznala svog zaručnika. Popili smo pića do kraja, odlučili otići i, nakon što smo izašli van, tata mi je mahnuo i otišao s autom, a ja sam ostala stajati i pitajući se što se događa - ispričala je. 

"Moj partner kojeg nisam prepoznala pitao je hoću li ući u auto, ja sam rekla 'ok', ali nisam bila sigurna što se događa jer sam bila uvjerena da sam izašla s tatom", dodaje.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

"Sjela sam na suvozačevu stranu, a taj muškarac (moj zaručnik kojeg nisam prepoznala) mi je rekao da bih ja trebala voziti budući da sam jedva išta popila. Pomislila sam si kako je nepristojan, ali sam ipak sjela na vozačko mjesto. I shvatila da ne znam voziti", objašnjava.

Chloe govori kako se jednostavno mora nositi s takvim situacijama te da nastoji izbjegavati stres koji ih, zapravo, prouzrokuje, a jako je zahvalna i svom partneru koji ostaje uz nju bez obzira na sve. 

 

Pogledajte četvrtu epizodu Outsidera: 

Tvoja reakcija?