Prvi 1605 pregleda 01. rujna 2019.

Ova mjesta su stvarna i inspirirala su Disney crtiće

crawfordjolly/Unsplash

Nedavno smo objavili priču o mjestima koja su poslužila kao inspiracija nekim od najpoznatijih animiranih filmova na svijetu. Ovo je nastavak te priče.

Kako je BuzzFeed objavio podugačak popis veličanstvenih lokacija diljem svijeta, odlučili smo ih objaviti u nastavcima.

Nadamo se da si već počeo/la sa štednjom i uskoro planiraš put oko svijeta.

1. Kuća Cliveden, Engleska (Pepeljuga)

Jedna od scena u Disneyevoj animiranoj verziji Pepeljuge je Pepeljugin bijeg u ponoć, a toranj sa satom možeš vidjeti i uživo posjetiš li Clivedenovu kuću u Engleskoj.

Mjesto: Taplow (oko 2 sata vožnje vlakom od Londona)

2. Big Ben, Engleska (Peter Pan)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Big Ben ❤London Congrats @shadz_ig Use #bigben

Objavu dijeli Big Ben London Uk (@loves_bigben)

Bilo bi suludo otići u London i ne slikati se pored Big Ben-a. Još je zabavnije stati pored ovog kultnog tornja sa satom i zamisliti da se na njemu stvore Petar Pan, Wendy, John, Michael i Tinker Bella te krenu na svoje putovanje u Neverland!

Mjesto: Westminster, London

3. Dvorac Eilean Donan, Škotska (Merida hrabra)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Monday night magic... Image by @drwphotography1 #eileandonancastle

Objavu dijeli Eilean Donan Castle (@1eileandonancastle)

Ukoliko si ljubitelj animiranih Pixar filmova, jednostavno moraš posjetiti Škotsku te dvorac Eilean Donan. Ovaj je dvorac poslužio kao inspiracija kreatorima filma za interijere i eksterijere Meridine palače u izmišljenom kraljevstvu DunBroch.

Mjesto: Dornie (oko 6 sati vlakom iz Edinburgha)

4. Dvorac Dunnottar, Škotska (Merida hrabra)

Ovo je još jedan škotski dvorac koji je također bio korišten kao inspiracija za Meridinu palaču u crtiću. Osim toga, oduševit će te prekrasan pogled na Sjeverno more!

Mjesto: u blizini Stonehaven (oko 2,5 sata vlakom od Edinburgha)

5. Dubrovnik, Hrvatska (Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi)

Premda je naš Dubrovnik postao poznat po seriji ‘Igra prijestolja’, na ovom popisu se našao kao mjesto gdje su snimani Ratovi zvijezda.

Mjesto: Stradun, glavna Dubrovačka ulica

6. Skellig Michael, Irska (Ratovi zvijezda)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This shot of a dolphin and her newborn calf racing towards Small Skellig was taken 4 years ago by my then 13 year old niece, Riona. And today is Riona’s 17th birthday. I've taken thousands of pictures and I'm still dreaming of capturing a moment this good. This is the photo that's on my phone's lock screen. Riona took it on a little Samung camera phone and I don't know what divinely-inspired timing was at play but I didn't even have to straighten the horizon line of the original photo. Anyone who’s ever taken a picture from a moving boat knows that it’s virtually impossible to get a level shot. Can we give her a like to encourage her to keep taking awesome photos? Happy Birthday, Riona. #dolphin #dolphins #dolphine #dolphinwatching #dolphins🐬 #dolphinsnation #skelligmichael #skelligislands #wildatlanticway #instaireland #wawpics #countykerry #natgeoyourshot #natgeo100contest #withgalaxy #smartphonephotography

Objavu dijeli Skellig Michael (@skelligmichael_)

Osim u Hrvatskoj, ‘Ratovi zvijezda’ su snimani na još nekoliko lokacija, a jedna od njih je i Skelling Michael u Irskoj.

Mjesto: uz obalu Portmagee (oko 5 sati automobilom iz Dublina)


7. Château de Chillon, Švicarska (Mala sirena)

Ako si ljubitelj priča o maloj sireni, onda moraš posjetiti Château de Chillon, koji je inspirirao dvorac Princa Erica. Ima još nešto što bi te moglo oduševiti. Naime, u blizini dvorca nalazi se mala plaža (baš kao u filmu!) Koja je savršena za fotografiranje.

Mjesto: Veytaux (oko 3 sata vožnje vlakom od Züricha)

8. Planina Matterhorn, Švicarska (Disneyland)

Posjetiš li Matterhorn planine u švicarskim Alpama, doživjeti ćeš malo stvarne Disney magije. 

Mjesto: u blizini Zermatta (oko 3,5 sata vožnje vlakom od Züricha)

 

I, koje ti se mjesto najviše svidjelo? Gdje prvo želiš otići?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    prekrasno xd