Pita od sira jedan je od onih klasika koji se vrlo često nađe na hrvatskim stolovima, a ako još nemate recept, na pravom ste mjestu
Sastojci:
TIJESTO:
- 220 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- Malo korice limuna
- Vanilin šećer
- Prašak za pecivo
NADJEV:
- 500 g svježeg sira
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 jaja
- Malo limunovog soka
- Vanilin šećer
- 30 g šećera
- Žlica griza
Priprema:
Mikserom umuti jaja, šećer i vanilin šećer dok se sve ne sjedini, a potom dodaj ulje, mlijeko, naribanu koricu jednog limuna, prašak za pecivo i brašno. Miksaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
Polovicu dobivene smjese izlij u namašćeni protvan i peci 10-ak minuta na 170 °C. ,
U posudi dobro pomiješaj sve sastojke za nadjev. Preko pečenog tijesta premaži nadjev, pa na to izlij i drugu polovicu tijesta.
Kolač peci još otprilike pola sata na 170 °C, a kad se prohladi, uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.