Danas je dan čokoladne torte pa smo pronašli recept za jednu ukusnu, jednostavnu tortu koja će vas vratiti u djetinjstvo
Recept za ukusnu tortu od keksa i čokolade objavljen je na YouTube kanalu 'Domaći recepti', a današnji dan je savršen za isprobati ovaj recept i razveseliti sebe i ukućane. Ako je ne stignete pripremiti već danas, onda neka vas čeka za vikend! Mljac...
Sastojci:
U koru idu:
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- 30 ml vode
- 60 g oraha
- 50 g brašna
- 10 g praška za pecivo
U kremu idu:
- 4 žumanjka
- 1 litra mlijeka
- 120 g pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 250 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 200 g plazma keksa
Čokoladni premaz za kore se radi od:
- 100 g čokolade
- 30 ml mlijeka
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
- Prvo se priprema tijesto za kore pa krenite od toga da pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva. Četiri bjelanjka pomiješajte sa 100 g šećera i miješajte dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte vodu. Nakon toga umijesite brašno, prašak za pecivo te usitnjene orahe i cijelu smjesu istresite u pleh promjera 24 centimetra. Ovisi o pećnici, kore se peku 15 do 20 minuta, piše Miss7.
- Dok se kora peče pripremite kremu. Umiješajte 120 grama pudinga, 10 jušnih žlica šećera i 4 žumanjka, dodajte 200 mililitara mlijeka, a ostatak, 800 mililitara mlijeka, ostavite da proključa. Kada mlijeko prokuha dodajte pripremljenu smjesu s pudingom i miješajte sve dok se ne zgusne. Nakon što se krema zgusne, smjesu maknite s vatre.
- Pola smjese odmah pomiješajte s 200 grama izlomljene čokolade i miješajte dok ne postane jednolična masa, drugi dio puding smjese ostavite da se ohladi.
- Nakon toga, bacite se na pripremu drugog sloja 'file'. Miksajte maslac i šećer u prahu. Kada ta smjesa postane jednolična, prepolovite je na dva jednaka dijela. Prvom dijelu dodajte polovicu pudinga od vanilije (dio bez čokolade) i izmrvljene plazma kekse, a drugom dijelu smjese dodajte puding pomiješan s komadima čokolade. Ako vam se smjesa s plazma keksima čini previše gusta, dodajte joj malo mlijeka. Smjesu ostavite da se ohladi.
- Dok se sve hladi pripremite čokoladni premaz koji će kore učiniti sočnima i činiti bazu za premazivanje kreme. Za brzu pripremu ovog premaza će vam trebati čokolada i mlijeko. Otopljenu vruću smjesu dodajte preko kora, prvo dodajte sloj kreme s plazma keksom, a zatim sloj kreme s čokoladom.
- Na kraju vam ostaje ukrašavanje i uživanje u ovoj brzoj i jednostavnoj slastici s vašim najdražima! Ili sa samima sobom, kako god vi odlučite.
Dobar tek!
POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.