Prvi 2140 pregleda 11. srpnja 2021.

Ova tri recepta s TikToka želimo što prije isprobati

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Osim što je TikTok već neko vrijeme glavno mjesto na kojemu možemo pronaći razne šaljive uratke, savjete o njezi kože, saznati za najnovije modne trendove i tako dalje, svi se možemo složiti kako je i trend postavljanja recepata i savjeta o kuhanju prilično brzo zaokupio našu pažnju i natjerao nas da barem jednom ustanemo s kauča i odmah palimo pećnicu

A s obzirom na to da sva ta hrana s TikToka izgleda neodoljivo i bila bi šteta da ju se ne isproba, slijede tri recepta koja s lakoćom možete pripremiti odmah danas. Uživajte! Jako su jednostavni.

1. Oreo kolač u šalici

Šest Oreo keksa staviti u šalicu, preliti s malo mlijeka, zatim zgnječiti vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Staviti u mikrovalnu na jednu minutu i 30 sekundi. To je to!

2. Tjestenina s feta sirom i rajčicom

Na sredinu vatrostalne posude staviti kocku feta sira, oko sira staviti cherry rajčice, posoliti, popariti i dodati origano. Peći 30-ak minuta na 190 stupnjeva. Za to vrijeme skuhati tjesteninu. Kad su rajčice pustile malo svog soka, zgnječiti ih zajedno s fetom, dodati tjesteninu i to je to. Najbolja tjestenina ikad u trenu!

3. Banana bread

Sastojci:

  • 250 grama brašna
  • jedan prašak za pecivo
  • prstohvat soli
  • 115 grama maslaca
  • 150 grama šećera
  • dva jaja
  • 80 grama grčkog jogurta
  • 4 jako zrele banane
  • žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol u jednoj posudi. U drugoj posudi, na najjačoj brzini, miksaj maslac i šećer oko dvije minute dok ne postanu kremasti.

Smanji brzinu i dodaj jaja, jogurt, banane i ekstrakt vanilije te miješaj dok se ne sjedini. Izlij smjesu u posudu za pečenje i peci oko sat vremena na 180 stupnjeva. Kad misliš da je kruh gotov, zabodi čačkalicu i ako je čista, možeš izvaditi kruh iz pećnice. Ovo možeš jesti za doručak, ručak, večeru, snack... Kad poželiš!

 

POGLEDAJTE TEASER ZA DRUGU SEZONU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?